Medya Güncelleme Tarihi: 9 May 2017 22:56

Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar'a soruşturma

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı TVNet'te program yapan Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Atatürk'ün hatırasına hakaret etme suçundan iki ayrı soruşturma başlattı.

Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar'a soruşturma

"Atatürk'ün hatırasına hakaret etme" iddiasıyla Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar  hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma başlatıldı.

Albayrak grubuna bağlı medya kuruluşlarından TVNET'te "Derin Tarih" programında Mustafa Kemal Atatürk'e söyledikleri sözler nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Süleyman Yeşilyurt'a "Atatürk'ün hatırasına hakaret etme" suçundan soruşturma başlattı. 

Savcılık programda Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözler sebebiyle Hasan Akar hakkında hakaret suç kapsamında ayrı bir soruşturma daha açıldı. 

Savcılık Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar'ın gözaltına alınması ile ilgili Emniyet birimlerine talimat da verdi. 

6 MAYIS'TA NE OLMUŞTU?
Albayrak bünyeside yayın yapan televizyon kanalı TVNET kanalında 6 Mayıs günü yayımlanan Derin Tarih programında Süleyman Yeşilyurt,  Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı olarak kabul edilen Afet İnan ile ilgili olarak “Çankaya’nın nikahsız Firts Lady’sidir” demiş ve Yeşilyurt'un sözleri büyük tepki çekmişti.

Sosyal medyada Atatürk'e ilişkin çirkin sözlerin yer aldığı videosu yayınlanan Nur Cemaati 'Okuyucular' kolu 'hocalarından' Hasan Akar da skandal videoda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve validesi Latife hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" demişti. 

Program ve sosyal medyadaki video kamuoyunda büyük tepki çekmişti. 

Ekleme Tarihi: 9 May 2017 22:56