Medya Güncelleme Tarihi: 14 Haz 2017 17:43

CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı

MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı.

CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı

MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasına karar verildi. Berberoğlu, "Devletin gizli kalması gereken belgelerini yayımlamak" ile suçlandı.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Mahkeme casusluk maksadıyla açıklamak suçundan mahkumiyetine karar verdi. Enis Berberoğlu, kararın hemen ardından adliye karakoluna götürüldü, ardından da kolluk kuvvetleri eşliğinde cezaevine götürüldü.

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'yla görüştü. CHP Grubu olağanüstü toplantıya çağrıldı.CHP'DE

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL DOSYADAN AYRILDI

Öte yandan Berberoğlu'yla aynı davada yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün dosyaları ayrıldı.

BERBEROĞLU'NUN İLK SÖZLERİ

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda konuştu.

Berberoğlu, 'Bu cezayı verenler şunu bilsinler. Ben bu cezaevine girerim çıkarım. Vatanım için yatarım bunu. Ne olursa olsun vatanımız sağ olsun. En kısa süredece cezaevineden çıkacağım. Gazetecilik faaliyeti elde hiç bir delil olmasına rağmen cezalandırıldı. Bir haberten böyle bir mağduriyet yarattılar. Yaratanlar utansın.'diye konuştu.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

Kadri Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Avusturya lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı, ardından da ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı.

1981 yılında Dünya gazetesinde çalışmaya başlayarak gazeteciliğe adım atan Enis Berberoğlu, CNN Türk, Hürriyet ve Radikal gibi kuruluşlarda çalıştı. 29 Aralık 2009'da Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu ve 5 yıl boyunca görevini sürdürdü. 10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi'ndeki Genel Yayın Yönetmenlik görevinden istifa etti ve 2014'ün Ekim ayında Sözcü Gazetesi'nin yazar kadrosuna katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Kurultayı'nda, aldığı oylar ile Parti Meclisi'ne seçildi ve böylece siyasi hayatı başlamış oldu. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Ekleme Tarihi: 14 Haz 2017 17:43