Medya Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 00:02

Dublajları zihinlere kazınan Payidar Tüfekçioğlu hayatını kaybetti

TRT 1 ekranlarında Yunus Emre dizisinde Tabduk Emre karakteriyle izleyicilerin gönlüne taht kuran ünlü oyuncu Payidar Tüfekçioğlu hayatını kaybetti. Tüfekçioğlu Sylvester Stallone,  Bruce Willis,  Samuel Jackson,  Morgan Freeman,  Clint Eastwood gibi önemli aktörlerin TÜrkçe dublajları ile zihinlere kazındı.

Dublajları zihinlere kazınan Payidar Tüfekçioğlu hayatını kaybetti

Payidar Tüfekçioğlu'nun uzun süre Hollywood filmlerine yaptığı dublajlarla sesi hafızalarımıza kazınmıştı.  Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tüfekçioğlu uzun bir süredir karaciğer nakli olmak için bekliyordu. Karaciğer nakli bekleyen tiyatro oyuncusu  Payidar Tüfekçioğlu,  Halkalı  Acıbadem hastanesinde hayatını kaybetti.

KARACİĞER NAKLİ İÇİN UYGUN DONÖR BEKLİYORDU

Usta oyuncu  Payidar Tüfekçioğlu, tedavi gördüğü hastanede akşam saat 21.40 sularında yaşamını yitirdi. Sanatçı Tüfekçioğlu'nun vefatını menajeri Temmuz Karikutal, sosyal medya hesabından duyurdu. Payidar Tüfekçioğlu, bir süredir karaciğer nakli için uygun donör bekliyordu.

PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU KİMDİR?

Ünlü oyuncu ve seslendirme sabatçısı Payidar Tüfekçioğlu 1962 yılında  İzmir'de doğdu. Mimar  Sinan Güzel Sanatlar Ünivertsitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü tamamladı. Konservatuvardan sonra  Devlet Tiyatroları'nda görev almaya başladı.  Tüfekçioğlu  Antalya Devlet Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu ve  İstanbul Devlet Tiyatrosu'da çalıştı.

Tiyatro oyunları ve sinema filmlerinin yanı sıra dublaj konusunda da başarılı bir kariyere sahip.  Tüfekçioğlu, çok sayıda Hollywood filmlerinde başrol oyuncularının Türkçe dublajlarını yaptı Tüfekçioğlu'nun en bilinen seslendirdiği film karakterleri arasında Sylvester Stallone,  Bruce Willis,  Samuel Jackson,  Morgan Freeman,  Clint Eastwood gibi önemli aktörler bulunuyor.

Dizileri:

Ölümsüz Aşk, Naciye'yi Kim Sevmez, Hünkarın Bir Günü, Acayip Hikayeler,  Kurtlar Vadisi Pusu, Yunus Emre, Aşkın yolculuğu,  Sudan Bıkmış Balıklar

Ödüller:

Afife Tiyatro Ödülleri En iyi Erkek Oyuncu (Yer Altından Notlar) 2007 Avni Dilligil En İyi Erkek Oyuncu (Bağla Şu İşi) 2000

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 00:02