Medya Güncelleme Tarihi: 23 Eki 2017 01:18

Google'ın haber endüstisini kurtaracak yeni hamlesi

Google'ın haber endüstisini kurtaracak yeni hamle geldi. Google, haber yayıncılarına gelir paylaşımı fırsatlarını artırıyor. Yeni yapay zeka araçları kullanacağını açıklayan Google, New York Times ve Financial Times sırtını sağlama almış medyaların gelirlerinin düşeceğini açıkladı.

Google'ın haber endüstisini kurtaracak yeni hamlesi

Dosyahaber Özel

Google, Facebook ve diğer çevrimiçi medya, kısmen, kullanıcılar haber makalelerini okumak ve paylaşmaktan elde edilen bilgiler ışığında, şaşırtıcı gelir akışları oluşturdu. Şimdi Google, haber yayıncılarına gelir paylaşımı fırsatlarını, YouTube kişiliklerini ve üçüncü taraf reklam ana bilgisayarlarına benzeyen gelir paylaşımı fırsatlarını verecek - bunun sonucunda büyük abonelere bağlanmalarına ve kazançlarının yüzde bir kısmını karşılığında almalarına yardımcı olacak.

Financial Times'a konuşan Google'ın başkanı Richard Gingras, Google'ın abone gelirlerinin yüzde 30'undan daha az bir kısmını alacağını söyledi. Gingras" Google'ın kitleyi hedefleme gücü göz önüne alındığında, bu plan New York Times ve Financial Times gibi duvara yaslanmış yayınlar için büyük bir düşüş anlamına gelecektir. Bu yayınlar, News Corp ile birlikte geçen ay açıklanan abonelik pazarlamasıyla ilgili tartışmaların bir parçasıydı. Google, o tarihte muhtemelen abonelerine ulaşabilmek için mevcut kullanıcı verileri derecesiyle birlikte yeni yapay zeka araçları kullanacağını açıkladı. Google'ın ortaya çıkardığı araçlar, diğer yayıncıların kullanımına sunulacak "dedi.

Gingras, yayıncılar için belki de aynı derecede önemli olan , Google'ın satılmasına yardımcı olan yayınların bağımsızlığını korumayı taahhüt ettiğini söylüyor. Gingras "Çevredeki diğer katılımcıların aksine, yayıncının sahibi olmaya çalışmıyoruz. . . biz müşteriye ait olmak istemiyoruz "dedi.

Gingras, Google'ın kendi çevrimiçi haberleşme abonelik aracını test eden ana rakibi olan Facebook'a atıfta bulunmuş olabilir. Facebook programının okuyucuları abone olmaya ikna etmek için kendi Anlık Makaleler bölümünü kullandığı açıkça görülürken, okuyucuları abonelere doğrudan yayıncılara göndereceği için Gingras'ın yorumları tamamen açık olmayabilir.

Ne olursa olsun, hem Google hem de Facebook, olumlu ve kazançlı ilişkileri çimentoya çevirmek için canlanmış, yayıncılar ve gazetecilik için iyi bir haber gibi görünüyor. Gazeteler ve dergiler on yıldan fazla bir süredir artık basılı reklamların çöküşünden dolayı gelir, personel ve ulaşım kanısına aykırı davrandılar ancak "sahte haberler" in yayılmasıyla ilgili son zamanlarda ortaya çıkan isyan, Google ile Facebook'ı güvenilir yayıncılara daha fazla destek sağlamak için harekete geçirmişti.

Dijital abonelikler, New York Times ve Washington Post gibi prestijli yayınların bu eğilimi biraz tersine çevirmesine yardımcı oldu, ancak web'deki en büyük haber portallarını alarak daha da canlandırdı.

Ekleme Tarihi: 23 Eki 2017 01:18