Medya Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 23:39

Mahleme Derin Tarih dergisine el koydu toplattı ve yayınını durdurdu

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden Albayrak Grubu'nun medya kuruluşu Yeni Şafak'ı da içinde barındıran Piri Medya şirketine ait Derin Tarih dergisi için mahkeme toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulması kararı verdi.

Mahleme Derin Tarih dergisine el koydu toplattı ve yayınını durdurdu

Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Albayrak Grubuna ait Piri Medya bünyesindeki "Derin Tarih" dergisi için İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı derginin toplatılmasına karar verdi.

Savcılığın talebi üzerine İstanbul Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, Piri Medya bünyesindeki aylık tarih dergisi ''Derin Tarih''in mayıs ayı sayısının hakkında toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulması kararını verdi. Dergi gazete bayilerinden ve satış noktalarından toplatılacak. 

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar,  savcılığa yapılan ihbar üzerine mayıs ayında yayımlanan Derin Tarih dergisinin Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'e ve onun aziz hatırasına alenen hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Derin Tarih'e yönelik soruşturma kapsamında Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden derginin mayıs sayısının toplatılmasını,  el koyulması ve basım yayın ile dağıtımının durdurulmasını talep etmişti.

Derin Tarih dergisinin genel yayın yönetmenliğini, TVNET'teki Derin Tarih programını da yapan Mustafa Armağan yapıyor. Armağan'ın televizyon programında Atatürk'e ve Afet İnan'a hakaret eden Süleyman Yeşilyurt tutuklanmıştı. Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu da ifade vermişti.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 23:39