Medya Güncelleme Tarihi: 11 Ara 2017 11:33

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için ağırlaştırılmış müebbet

Savcı, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.  ‘FETÖ’nün medya yapılanması iddiasıyla süren davada, savcı, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. 

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için ağırlaştırılmış müebbet

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci - yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın dördüncü duruşması bugün (11 Aralık 2017) görülüyor.  

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı; Altan kardeşler ve Ilıcak için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcı, üç isme şu suçlamayı yöneltti:

“Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs...” 

İşte dakika dakika yaşananlar

11:50 - Nazlı Ilıcak: Suçun subut bulmadığı gerekçesiyle beraatimi, beraat vermezseniz yaşıma, 16-17 aydır tutukluluğuma binaen tahliyemi istiyorum.

11:47 - Nazlı Ilıcak: Ben örgütün gizli amaçlarını bilmiyordum. Ben yolsuzluk konusuyla ilgilendim.

11:45 - Nazlı Ilıcak: Yolsuzluk iddialarına hedef olan bakanlar o zaman istifa ettirildi. Kafam karıştı; darbe idiyse bu bakanlar neden istifa ettirildi?

11:41 - Nazlı Ilıcak: FETÖ’nün amacını bildiğime, bu amaca yönelik suç işlediğime dair delil yok. Öncelikle benim suç işlemiş olmam lazım.

11:39 - Nazlı Ilıcak: FETÖ Erdoğan'dan nefret ediyordu. Ben hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim. Hakkımda açılmış tek bir hakaret davası yok.

11:37 - Nazlı Ilıcak:  Benim tweetlerimin FETÖ'nün devlete sızmasıyla ya da darbeyle ne ilgisi var? Ben hükümet devrilsin mi demişim? Hayır!

11:35 - Nazlı Ilıcak: Devletin ele geçirilmesine nasıl aracı olabilirim? Atama, terfi yetkim mi var? Bunların nasıl geldiğini atama yapanlara sorun. Birçok yerde FETÖ’nün sınav hileleri ortaya çıktı. Bazıları da bunları iyi niyetli bir cemaat sanıyordu. 

11:30 - Nazlı Ilıcak: Darbe olacağını bilmiyordum. FETÖ’nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Arınç bile, Gül bile bilmiyordu. Amaç suç, devleti ele geçirmek. Teokratik bir devlet kurmak. Benim böyle bir devlet isteyebileceğimi düşünüyor musunuz?

11:23 - Nazlı Ilıcak: Ben FETÖ’yü terör örgütü olarak görüyorum. Çok tehlikeli ve devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt. 

11:21 - Nazlı Ilıcak: Ben hükümetin devrilmesini isteyemem. Sadece yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmemesini istedim. 

11:20 - Nazlı Ilıcak: Yolsuzlukla mücadele edilmesini, iddiaların soruşturulmasını istemek FETÖ’ye hizmet midir? Dürüst bir gazeteci olduğum için yazdım.

11:19 - Nazlı Ilıcak: Evet, yolsuzluk yapanların hesap vermesi gerektiğini söyledim. Fakat bütün gazeteler yolsuzlukları manşetinden duyurdu. 

11:18 - Nazlı Ilıcak, Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu’nun kendisi hakkında “darbelere muhaliftir” fikrini işleyen yazısını okudu, “Darbelerle mücadele ettim” dedi. 

11:16 - Nazlı Ilıcak: Darbe iddiasıyla ilgili daha önce Yargıtay 16. Dairenin kararı kapsamında şiddet - cebir unsuru aranması gerektiğini söyledim. 

11:13 - 
Nazlı Ilıcak: Bu 309’uncu madde hangisiydi?
Mahkeme Başkanı: Avukatınız onu size söyleyecek
Nazlı Ilıcak: Darbe suçu gene var mı?
Mahkeme Başkanı: Evet. 

11:11 - Savcı: Bütün tutuklu sanıkları 309/1 uyarınca darbeye teşebbüs suçundan cezalandırılmalarını talep ediyorum. 

11:10 - Savcı, esas hakkındaki mütalaasının cezalandırma talebiyle ilgili bölümünü okumaya başladı. 

11:04 - 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, müteveffa Cemal Uşşak ve Erkam Tufan Aytav’ın “Bylock” mesajlaşmalarını okudu. 

10:57 - 17 sanıklı davanın duruşması,  avukatların kendilerini tanıtmasıyla başladı. Son duruşmadan sonra cezaevinde kalp krizi geçiren tutuklu sanık Şükrü Tuğrul Özşengül’de duruşma salonunda. 

10:48 - Sanıkların cezaevinden getirilmesi bekleniyor. Ahmet Altan ve Mehmet Altan duruşmaya SEGBİS ile katılıyor. 

Ekleme Tarihi: 11 Ara 2017 11:33