Medya Güncelleme Tarihi: 19 May 2017 11:45

Sözcü Gazetesi'ne FETÖ operasyonu 4 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ve 3 gazete çalışanı hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi. Sanıklar, Fethullahçı Terör Örgütü adına suç işlemek suçlaması gözaltına alındı.. Şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı.

Sözcü Gazetesi'ne FETÖ operasyonu 4 şüpheli gözaltına alındı

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı başta Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay olmak üzere 4 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla operasyon başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay, internet sitesi sorumlu müdürü Melda Olgun, gazetenin Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu için gözaltı kararı verildi.

Savcılığın başlattığı soruşturmada sanıklar, ''FETÖ'ye üye olmak, örgüt adına  suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye  Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' gibi nedenlerle suçlaıyor..İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri savcılığın talimatı üzerine harekete geçti.  Gözaltı kararı verilen şüphelilerin bulundukları adreslerde gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla şüphelilerin adreslerinde arama işlemi yapıldı. Gözaltına alınan 4 şüpheli arasında gazetenin sahibi Burak Akbay'ın yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesinin de bulunduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Erdoğan'ın adresinin deşifre edilmesinden birkaç saat sonra 15 Temmuz kanlı kalkışması başlatılmış ve darbeci askerler Marmaris'teki Grand Yazıcı isimli oteli basmıştı. Baskından 15 dakika önce Erdoğan ailesi ile oteli terk etmiş fakat iki koruması darbecilerce katledilmişti.

Sözcü gazetesinin avukatları kendilerine iletilen gözaltı kararı olmadığını söylerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan operasyonu doğruladı., soruşturmanın devam bilgisini paylaştı. Başsavcı Fidan, kimler hakkında soruşturma olduğu sorusuna "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" dedi.

OPERASYON SONRASI BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'ın İstanbul'daki evinde arama yaptı. Evde bulunan bir iPad'e el konuldu.

SÖZCÜ AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatlarından olan İsmail Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararının söz konusu olmadığını, sadece arama ve el koyma kararının bulunduğunu söyledi.

İNTERNET SORUMLUSU MEDİHA OLGUN GÖZALTINA ALINDI

Sözcü Avukatı Yılmaz Sözcü'nün sahibi Burak Akbay’a ait bir tablete el konulduğunu, gazetenin finans müdürü Yonca Kaleli’nin evinde arama yapıldığunu ve polis ekiplerinin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, gazete muhabiri Gökmen Ulu’nun evindeki aramanın devam ettiğini belirtti. Avukat Yılmaz, internet sitesi sorumlu müdürü Melda Olgun’un hakkında gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını ve söz konusu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan,açıklama yaptı. Operasyonu doğrulayan Başsavcı Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi. 

 BASIN KONSEYİ: 'ANLAMIŞ DEĞİLİZ'

Sözcü operasyonu ile ilgili açıklama yapan Basın Konseyi "Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayısın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir" denildi.

Ekleme Tarihi: 19 May 2017 11:45