Medya Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 12:56

Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Devir’de gazeteciliğe başlayan Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer alan bir dönem genel yayın yönetmenliğini de yapmış Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti.

Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Emre, bir dönem Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştı.

Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik, televizyonculuk ve seyahat yaptı. Yeni Devir’de gazeteciliğe başladı, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyordu.

Emre, İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

Akif Emre aynı zamanda "Haberiyat.com" sitesinin

Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyordu. Sitenin sahibi Yazı İşleri Müdürü Hamit Kardaş, Emre'nin Beşiktaş'taki ofisinde vefat ettiğini söyledi.

"Akif beyi kaybettik"

Haber toplantısı için saat 10.30 Emre'nin odasına gittiği belirten Kardaş, "Odaya girdiğimde koltuğa yığılmıştı. Ambulansa haber verdik. 40 dakika boyunca müdahale etti. Ellerinden geleni yaptılar. Akif beyi kaybettik." dedi.

Yayınlanmış kitapları:

Göstergeler, İz Yayınları

İzler, (Arnavutça da yayınlandı) Birinci baskı: Yöneliş Yayınları; İkinci baskı: Büyüyen Ay Yayınları

Küreselliğin Fay Hattı, Yöneliş Yayınları

Çizgisiz Defter; Büyüyen Ay Yayınları

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 12:56