Motosiklet Güncelleme Tarihi: 30 Nis 2022 13:47

Avrasya Tüneli'nden motosikletlerin geçiş fiyatı belli oldu

Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerinin kullanımına açılacağı daha önce duyurulmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, motosiklet geçiş ücretini açıkladı. Moped ve elektrikli scooter geçemeyecek.

Avrasya Tüneli'nden motosikletlerin geçiş fiyatı belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerinin kullanımına açılacağına dikkat çekti ve geçiş ücretlerini açıkladı. Motosikletlerin geçiş tarifelerinde gece ve gündüz tarifeleri olmak üzere iki tarife uygulanırken, tünelden motorlu bisikletler (moped) ile elektrikli scooter'lar geçemeyecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerine açılmasıyla ilgili detayları paylaştı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Avrasya Tüneli’nin 22 Aralık 2016 tarihinde hizmete girdiği anımsatılarak, tünelin Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indirdiği, İstanbul trafiğini de önemli ölçüde rahatlattığı kaydedildi. 

MOTOSİKLETLER İÇİN AVRASYA TÜNELİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Motobike İstanbul 2022 Fuarı açılış töreninde motosiklet sürücülerine müjdeyi verdiği anımsatılan açıklamada, Avrasya Tüneli’nin 1 Mayıs'tan itibaren Bakanlık kararıyla motosiklet sürücülerine de hizmet vereceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Avrasya Tüneli’ni kullanan motosikletlerin tek yön geçişi 05.00-23.59 saatleri arasındaki gündüz tarifesinde 20,70 TL, 00.00 - 04.59 arasındaki gece tarifesinde ise 10,35 TL olarak ücretlendirilecek. Motosiklet sürücüleri, serbest gişe sistemi bulunan Avrasya Tüneli’nden HGS hesaplarıyla geçiş ödemelerini yapabilecek” denildi. 

Ekleme Tarihi: 30 Nis 2022 13:47