Motosiklet Güncelleme Tarihi: 24 May 2017 00:56

Yamaha motosikletlere yine zam yaptı

Türkiye'de 20 milyonu geçen 4 tekerli araç sayısı, büyük şehirlerde içinden çıkılmaz hale gelen trafik motosikletlere olan ilgili artırdı. Alternatif ve daha ucuz maliyetli taşıma aracı olan motosikletler tıpkı otomobiller gibi ithal olunca zam üstüne zam geliyor.

Yamaha motosikletlere yine zam yaptı

Japon motorlu taşıt üreticisi Yamaha Motor şirketi bünyesindeki merkezi Iwata, Shizuoka'da olan Yamaha Motor'un ürettiği motosikletlere zam yapıldı. Özellikle Türkiye gibi ithal maliyetleri ve ÖTV gibi yüksek vergileri olan ülkeler bu zamndan olumsuz etkilendi. 

Yamaha Türkiye de sitesinden fiyatlarda değişikliğe gittiğini duyurdu. Dolar ve Euro kurundaki yükselişler nedeniyle artan maliyetler motosikletlere 1 yılda ikinci zam olarak yansıdı. Türkiye'deki motosiklet kullanıcıları diğer ülkelere göre motosikletleri kur ve ÖTV nedeniyle neredeyse 2 katı daha pahalı alıyor. Otomotiv odaklı stratejiyle hareket eden ekonomi yönetimi motosikleti ihtiyaçtan çok lüks olarak değerlendirdiği için teşvik etmek yerine diğer araçlardaki gibi yüksek ÖTV alıyor. 

İşte Yamaha'nın zam sonrası yeni fiyatları:

 

Ekleme Tarihi: 24 May 2017 00:56