Nedir Güncelleme Tarihi: 25 Ara 2018 22:11

Abdi İbrahim Akılcı İlaç Projesi nedir

Abdi İbrahim 2012 yılında başlattığı ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ kampanyası ile, bilinçli ilaç kullanımına dair farkındalık yaratarak davranış değişikliği oluşturabilmeyi hedeflemektedir.

Abdi İbrahim Akılcı İlaç Projesi nedir

Abdi İbrahim’in 100. yılı adına hayata geçirdiği ve halen sürdürdüğü "Akılcı İlaç Kullanımı” kampanyası ile 'İlacın doktorun önereceği doz ve sürede, eczacıya danışarak kullanılması’ gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Abdi İbrahim, 2012 yılından bu yana devam eden Akılcı İlaç Kullanımı Kampanyası’na yönelik televizyon reklamı, ilanlar, eczane broşürleri ve sosyal medya içeriklerinin yanında iki araştırma gerçekleştirdi. Tüm çalışanlarını projeye dahil ederek, Türk ilaç sektörünün bu konudaki en geniş kapsamlı araştırmasının altına iki kez imza atan Abdi İbrahim, ülkenin akılcı ilaç kullanımı bilinç haritasını gözler önüne serdi. Araştırma sonuçlarında evde ilaç saklama, son kullanma tarihinin kontrol edilmesi, danışmadan ilaç kullanımı, bir önceki tedaviden kalan ilaçların kullanımı, başkasına ilaç önerme, belirtilen zamanda kullanım, belirtilen dozda kullanım ve artan ilaçlara yönelik davranışlar olmak üzere 8 başlıkta çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Ekleme Tarihi: 25 Ara 2018 22:11