Nedir Güncelleme Tarihi: 25 Ara 2018 22:06

AbdiBio nedir?

Abdi İbrahim’in Türkiye’ye dünya standartlarında bir biyoteknolojik ilaç üretim tesisi kazandırma azminin simgesi olan AbdiBio 450 Milyon TL yatırımla 2018 yılında faaliyete geçti.

AbdiBio nedir?

Abdi İbrahim’in Türkiye’ye dünya standartlarında bir biyoteknolojik ilaç üretim tesisi kazandırma azminin simgesi olan AbdiBio 450 Milyon TL yatırımla 2018 yılında faaliyete geçti. Dünya standartlarında teknolojik donanıma sahip AbdiBio’da hücre bankasından başlayarak nihai ürüne kadar olan tüm üretim süreçleri gerçekleştirilebiliyor. Kanser, diyabet, romatoloji, merkezi sinir sistemi, göz ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanılacak biyoteknolojik ürünlerin üretiminin yapıldığı, 13 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu AbdiBio, yılda 11 milyon flakon, 9 milyon şırınga, 22 milyon kartuş ve 1 milyon liyofilize üretim kapasitesiyle çalışıyor.

AbdiBio’da üretilen ilaçlar, Türkiye’de kullanıma sunulmasının yanı sıra yurt dışında faaliyet gösterilen ülkelere de ihraç edilerek cari açığın düşürülmesine katkı sağlayacak. Yetişmiş insan kaynağının son derece yetersiz olduğu biyoteknoloji alanında öncü bir yatırım olan AbdiBio, yurtdışından uzmanlarla bilgi transferi sağlıyor, yeni uzmanlar yetiştirerek sektöre ve ülkemize önemli katkılarda bulunuyor.

Ekleme Tarihi: 25 Ara 2018 22:06