Nedir Güncelleme Tarihi: 23 Şub 2018 14:45

Beta Kimya nedir?

Hayatına, P.V.C bazlı mobilya tutkalları üreterek başlayan Beta Kimya A.Ş. 1987 senesinde İstanbul’da kurulmuş bir firmadır. 2011 yılından beri, kesintisiz olarak "yapıştırıcılar" kategorisinde Türkiye ihracat birincisidir.

Beta Kimya nedir?

Beta Kimya A.Ş. nedir?

Hayatına, P.V.C bazlı mobilya tutkalları üreterek başlayan Beta Kimya A.Ş. 1987 senesinde İstanbul’da kurulmuştur. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ihracatta Türkiye'nin ilk 1.000 firması içinden 791. sırada yer alan Beta Kimya A.Ş., 2011 yılından beri, kesintisiz olarak "yapıştırıcılar" kategorisinde Türkiye ihracat birincisidir. Beta Kimya A.Ş. ayrıca ISO'da ikinci 500 firma içerisinde ve Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan 250 firma arasında yer almaktadır.

1996 yılında Aydın Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikanın faaliyete geçmesiyle ürün çeşidini 25'e çıkaran Beta Kimya A.Ş., 2007 yılında İstanbul Tuzla’da ileri teknoloji ile kurulan yeni fabrikasına taşındı. 2010 yılında yine Tuzla’da kurulan bir diğer üretim tesisi ile birlikte ahşap ve inşaat sektörüne yönelik yeni yapıştırıcı ve kimyasallar ile üretimini artırdı. Beta Kimya A.Ş., daha sonra sırasıyla 2013 ve 2016 yıllarında iki yeni üretim tesisi açarak tesis sayısını 4'e çıkardı.

Ürün çeşitliliğinin artmasıyla birlikte iç ve dış pazara yönelik çalışmalarına hız veren Beta Kimya A.Ş., komşu ülkelerimiz başta olmak üzere, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Asya Pasifik ülkelerinde de hızla yayılmaktadır. Dünya pazarında sağlam bir yer edinebilmek amacıyla, AR-GE ve sektörel yatırımlarını sürdüren şirket, her gün artan rekabet koşullarına ve ekonomide yaşanan değişikliklere rağmen, attığı sağlam adımlar ve ürün kalitesiyle piyasadaki hakimiyetini artırmaktadır.

Ekleme Tarihi: 23 Şub 2018 14:45