Nedir Güncelleme Tarihi: 25 Şub 2018 21:31

CASE (Mercedes Benz Cars) nedir?

CASE harfleri Mercedes-Benz Cars’ın geleceğini simgeliyor. Harfler “Connected-Bağlanabilirlik”, “Autonomous-Otonom Sürüş”, “Shared&Service-Akıllı Paylaşım Servisi” ve “Electric Drive-Elektrikli Araçlar” kavramlarını temsil ederken şirket bu kavramları zekice bir arada kullanıyor.

CASE (Mercedes Benz Cars) nedir?

Mercedes-Benz Cars, dört alanın her birinde de öncü rolünü üstleniyor. Bütün faaliyet alanlarındaki ağ bağlantı noktasında “Mercedes me” dijital markası devreye giriyor. Müşteriler söz konusu platforma uygulama, web sitesi veya doğrudan otomobildeki arayüz üzerinden erişim sağlayabiliyor ve kapsamlı kişisel hizmetlere ulaşabiliyor.

Otonom sürüşe giden yolda Mercedes-Benz uzun yıllardır araştırmalar yapıyor ve bu alanda öncü rolünü üstleniyor. Mühendisler bu aşamada Sensor Fusion adını verdikleri yöntemi kullanıyor. Kameralar, kızılötesi sensörler ve radar sensörlerinden elde edilen veriler birbiriyle ilişkilendiriliyor ve değerlendiriliyor.

Otomobilin mucidi, paylaşım noktasında da “car2go” markasıyla alanında öncü konumunda bulunuyor. 2 milyon kadar kullanıcısıyla “car2go” dünyanın en büyük “free-floating car-sharing” şirketi konumunda bulunuyor. Otomobilleri elektrikle geleceğe hazırlama noktasında da Mercedes-Benz öncü rolünü üstleniyor ve EQ markası altındaki model ailesi dışında eksiksiz bir ekosistem tesis ediyor.

Söz konusu ekosistem elektrikli aracın yanı sıra elektromobilite ile ilgili bütün hizmetleri de kapsıyor. Böylece bireysel olduğu kadar ticari müşterilere de batarya çözümleri, şarj teknolojileri ve hatta geri dönüşüme kadar uzanan eksiksiz bir hizmet paketi sunuluyor. Dört alanında her birinde gelişimi sürekli kılmak ve devam ettirmek üzere bütün bu alanlar tek bir çatı altında toplandı.
 

Ekleme Tarihi: 25 Şub 2018 21:31