Nedir Güncelleme Tarihi: 6 Mar 2018 12:25

Ford Motor Company nedir? Ford Motor Company kimdir?

Ford Motor Company, Dearborn (Michigan, ABD) merkezli global bir şirket olarak Ford markalı otomobil, kamyon, SUV ve elektrikli araçlar ile Lincoln markalı lüks araçların tasarımı, üretimi ve pazarlanması faaliyetlerini yürütüyor.

Ford Motor Company nedir? Ford Motor Company kimdir?

Ayrıca Ford Motor Credit Company aracılığıyla finansal hizmetler sunan şirket, elektrifikasyon, otonom araçlar ve mobilite çözümlerinde liderlik hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Dünya çapında yaklaşık 202.000 çalışanı bulunan Ford, ürünleri ve Ford Motor Credit Company hakkında daha detaylı bilgi için www.corporate.ford.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ford Avrupa, 50 farklı pazarda Ford markalı araçların üretimi, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Kendi mülkiyetindeki tesislerde yaklaşık 54.000 çalışana, ortak girişimler ve konsolide edilmemiş işyerleri dâhil edildiğinde ise yaklaşık 69.000 çalışana istihdam sağlıyor. Ford Avrupa’nın operasyonları, Ford Motor Credit Company ile birlikte Ford Müşteri Hizmetleri Birimini ve 24 üretim tesisini (16’sı tam mülkiyetli veya konsolide edilmiş ortak girişim tesisi, 8’i ise konsolide edilmemiş ortak girişim tesisi olmak üzere) içeriyor. İlk Ford otomobilleri 1903 yılında Avrupa'ya sevk edildi ve aynı yıl Ford Motor Company kuruldu. Avrupa’da üretim 1911 yılında başladı.

Ekleme Tarihi: 6 Mar 2018 12:25