Nedir Güncelleme Tarihi: 21 Mar 2022 10:35

Hipersonik füzeler nelerdir ve Rusya neden bunları kullanıyor?

Rusya, ses hızının 10 katı hızla uçabilen manevra kabiliyetine sahip Kinzhal füzeleri konuşlandırdı. Pekiyi Hipersonik Füzeler nedir ve Rusya neden kullanıyor?

Hipersonik füzeler nelerdir ve Rusya neden bunları kullanıyor?

Hipersonik füzeler nedir?

Devlet haber ajansı RIA Novosti, saldırıların Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana yeni nesil silahın ilk kullanımını temsil ettiğini söyledi ve batılı analistler, bunların savaşta ilk kez hipersonik füzeler kullanıldığını söyledi.

Rusya, Pazar günü Mykolaiv yakınlarındaki bir yakıt deposunu ve Cumartesi günü batıda bir yeraltı füze ve mühimmat depolama alanını imha ettiğini iddia ederek en yeni Kinzhal (Hançer) hipersonik füzesini Ukrayna'ya iki kez yerleştirdiğini söyledi .

MiG savaş uçağından fırlatılmak üzere tasarlanan Kinzhal'ı "ideal bir silah" olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , füzelerin ses hızının 10 katına kadar uçabildiğini ve - daha yavaş bir seyir füzesi gibi - uçuşun ortasında manevra yapabildiğini, bu da hava savunma sistemlerinin izlemesini ve engellemesini zorlaştırdığını duyurmuştu. 

Füzeler, geleneksel savaş başlıklarını diğerlerinden daha yüksek hızlarda ve daha doğru bir şekilde göndermek için kullanılabilir, ancak nükleer silahları teslim etmek için de kullanılabilir. Çin ve ABD de dahil olmak üzere birçok ülke teknoloji üzerinde çalışıyor.

Rus analist Vasily Kashin, Agence France-Presse'e Kinzhal sisteminin daha fazla nüfuz etme ve yok etme gücünün, yer altı depolama alanlarını yok etmede ses altı füzelerden daha etkili olacağını söyledi, ancak diğer uzmanlar bunun rota üzerinde büyük bir etkisi olmayacağını öne sürdüler. çatışmanın

Başka bir Rus analist olan Pavel Felgenhauer, füzenin Ukrayna'da "belirli bir psikolojik ve propaganda etkisi yaratmanın" ötesinde yerde çok az değişeceğini söyledi ve kullanımının Rus kuvvetlerinin diğer silahlarının tükenmekte olduğunu gösterebileceğini de sözlerine ekledi.

Belçikalı bir savunma stratejisi analisti Joseph Henrotin de Rusya'nın İskender kısa menzilli balistik füzelerinin tükeniyor olabileceğini veya nükleer yetenekli bir hipersonik füze konuşlandırarak riskleri artırmak istediğini tweetledi.

Ukrayna hükümeti saldırıları doğruladı, ancak henüz ne tür füzelerin kullanıldığını söyleyemediğini söyledi.

 

Ekleme Tarihi: 21 Mar 2022 10:35