Nedir Güncelleme Tarihi: 8 May 2022 22:33

İnsanlar neden kuaförde sessiz kalmayı tercih ediyor?

Konuşmadan saç kesimi talepleri daha yaygın hale geliyor. Artık bazı salonlar, uygulama hakkında tedavi öncesi anketler bile sağlıyor.

İnsanlar neden kuaförde sessiz kalmayı tercih ediyor?

Bizimle sohbet etmek mi istersin yoksa sessiz kalmamızı mı tercih edersin?” Yeni bir müşteri anketi, yayıncı Odette Barry'yi sessiz salonlar dünyasıyla tanıştırdı - kuaförler insanlara gevezelikten kurtulma seçeneği sunuyor.

“Biraz muhtaç bir dışa dönük” olmasına rağmen, ilgisi pike edildi. O andan itibaren, her birkaç randevuyu susturmayı seçti.

“Aslında her geldiğimde kontrol edilme seçeneğine sahip olmaktan oldukça hoşlandım” diyor. "Ayrıca, dizüstü bilgisayarımı alıp çalışmamı ve kabalık ediyormuşum gibi hissetmememi daha rahat hale getirdi."

Kuaför Ash Boughton, Sidney'deki Surry Hills'deki güzellik ortak çalışma alanı Salon Lane'de çalışan AB Colour'u yönetiyor. Son birkaç aydır sessiz randevu talep eden danışanlarında büyük bir artış yaşadı ve pandemi nedeniyle “daha ​​sakin deneyimlere duyulan ihtiyacın zorunlu hale geldiğini” söylüyor.

Boughton, Guardian Australia'ya şunları söyledi: "Sürekli pandemiden bahsetmek salon ambiyansı üzerinde gerçekten çok olumsuz bir etkiye sahipti ve pozitiflik eksikliği hem müşteriler hem de personel için tükeniyordu" dedi.

"Bazı insanlar sadece konuşmak istemiyor. Gerçekten zenleme zamanı. ”

Boughton, bazı müşterilerin randevularından önce sessizlik talep ederken, bir müşteri koltuktayken duygusal zekayı sergilemenin de kuaföre bağlı olduğunu açıklıyor.

Zaten ilişki kurduğu uzun süredir devam eden bir müşteriyle etkileşime girerken bu daha kolay. Saçlarını kestirmeyi, şekillendirmeyi veya boyamayı nasıl sevdiklerini biliyor. Ona güveniyorlar. “Oturup çalışmak ya da sadece gözlerini kapatıp hareketsiz kalmak istediklerini anlamamı sağlayan bir şey söyleyebilirler. İlk konsültasyon tamamlandıktan sonra ipucumu onlardan alıyorum.”

Kuaför grubu Edwards and Co'nun salon müdürü Redmond Cliff de aynı fikirde: "Kuaförler insanların hislerini okumakta çok iyi." Kuaförlük genellikle "çok konuşkan bir sektör" olsa da, salonların da kapsayıcı alanlar olduğunu, bunun da bazı müşterilerin "sessiz kalmak ve konuşmadan rahatlamak" istediği ve yapabilmesi gerektiği anlamına geldiğini söylüyor.

Aslında, dışa dönüklüğüne rağmen, salon sandalyesinde sessiz kalmak Barry'nin suçluluğunu hafifletiyordu. Kuaförlük randevusu birçokları için bir terapi seansı olarak ikiye katlandığından, “sadece yetenekli bir kuaför değil, aynı zamanda gelen herkes için bir danışman olması gereken bir kuaföre her şeyi boşaltmaktan” rahatsız olabilir.

Boughton'un belirttiği gibi, kuaförlük "hassas ve sabır gerektiren bir zanaat" olduğu için, stiliste "sanatımıza odaklanma" şansı da veriyor. Kuaförlerin müşteriler arasında geçiş yaparken küçük konuşmayı yukarı veya aşağı çevirmesinin hiç de garip olmadığını söylüyor. Bazen biraz huzur ve sessizlik kuaför için de aynı derecede faydalıdır. "Gerçekten her iki şekilde de işe yarıyor."

Barry, bir sohbetten uzaklaşıyorsanız, zamanınızı nasıl meşgul edeceğinizi düşünmenizi önerir. Onun için podcast'ler, kitap veya iş e-postaları. "Bunun garip olmaması için bir şeyler yapmalısın, çünkü orada oturup aynada kendine bakmak oldukça rahatsız edici bir deneyim olabilir."

Barry'nin içine kapanık olarak nitelendirdiği kocası da sessiz bir saç kesimi yaşamıştır. Ama kendisini daha konuşkan hissettirmek isterse sessiz kalabileceğini bilmek.

Boughton, bunun alışılmadık bir deneyim olmadığını söyledi. “Bazı danışanların 'Sesimi kesiyorum, gerçekten sessiz bir zaman geçirmek için sabırsızlanıyorum' demesini ve sonra size sonraki 45 dakikadaki hayat hikayelerini veya en özel anlarının her detayını anlatmasını ilginç buluyorum. son dram

"Gerçekten her şeyi duyuyoruz ama iyi bir kuaför her şeyi kasada tutar." O halde bir sonraki salon ziyareti bir seçimdir: sessiz kalın ya da onların da sessizlik konisinde tutulacağını bilerek sırları ifşa edin.

'Sessiz tedavi' nasıl istenir

Talebin popülerliği konusunda rahat olun: Boughton, “[Sessiz bir deneyimin] dili artık sektörümüzde yaygın bir bilgidir” diyor.

Güveninizin iletişim seçiminizi belirlemesine izin verin: Boughton, müşterilerini bu konuda hiç garip hissetmemeye teşvik ediyor. Randevu almak için arayabilir ve telefonda sorabilir, ankette sessizliği seçebilir veya “seslendirmekten rahatsızsanız [önceden] salonunuza bir mesaj gönderebilirsiniz”.

Dürüst olun: Edwards and Co'dan Cliff, "ne sorduğun değil, nasıl istediğin önemli" vurgusunu yapıyor. Bu yüzden doğrudan ama nazikçe sorun.

Suçluluk hissetmeyin: Boughton, “Doğru kafa boşluğunda değilseniz, rastgele gevezelik yapmak için baskı hissetmeyin” diyor. "Hepimiz herkesin mümkün olan en iyi deneyimi yaşamasını istiyoruz. İlk kez isteyen bir müşteri için alışılmadık görünebilir, ancak bazen bizim tarafımızdan da büyük beğeni topluyor.”

Ekleme Tarihi: 8 May 2022 22:33