Nedir Güncelleme Tarihi: 17 May 2022 01:28

Topikal Steroid Yoksunluğu nedir?

Son sosyal medya eğilimi, topikal steroid yoksunluğu (TSW) olarak bilinen nispeten nadir ve potansiyel olarak zayıflatıcı bir durum hakkında farkındalığı artırıyor ve belki de korkuları artırıyor.

Topikal Steroid Yoksunluğu nedir?

Son zamanlardaki bir sosyal medya eğilimi, topikal steroid yoksunluğu (TSW) olarak bilinen nispeten nadir ve potansiyel olarak zayıflatıcı bir durum hakkında farkındalığı artırıyor ve belki de korkuları artırıyor. Mart ayının ortalarından itibaren , yüzlerinde, gövdelerinde ve ayaklarında kırmızı, çatlak, pul pul deri bulunan insanların dramatik görüntülerini gösteren #topicalsteroidwithdrawal hashtag'i ile 168 milyondan fazla TikTok videosu izlendi. Bu genellikle acı veren durumla başa çıkmanın zorlukları. TSW'yi daha iyi anlamak ve durumu perspektife koymak için bir dermatolog ve bir aile hekimliği pratisyeni ile konuştuk.

TSW nedir?
Fla, Boca Raton'da dermatolog olan Jeffrey S. Fromowitz, topikal steroid kesilmesi "herhangi bir kronik deri döküntüsünü topikal steroidlerle tedavi ederken ortaya çıkabilecek gerçek ve tedavisi zor bir fenomendir" diyor. egzama ve akne ve sedef hastalığı gibi diğer cilt rahatsızlıkları .)

Fromowitz, "Kişi iyi görünüyor ve döküntü tedavisini durdurmak istiyorsa, steroid ilacının kesilmesinden sonra, daha önce tedavi edilen alan ciddi şekilde iltihaplanabilir, bazen tedavi edilen döküntüden bile daha kötü olabilir" diyor.

Steroid ilaçları bana rahatsız edici yan etkiler verdi. Hayatımı kötü - ve iyi - şekillerde değiştirdiler.

TSW'nin semptomları arasında yanan, sokan, çatlayan, soyulan, kaşınan ve irin dolu şişlikler gösteren kırmızı deri bulunur. Bunlar genellikle steroid tedavisinin kesilmesinden sonraki günler ve haftalar içinde ortaya çıkmaya başlar; iyileşme aylar sürebilir. Durumla ilgili araştırmalar erken aşamadadır ve tüm dermatologlar TSW'nin nedenleri, nasıl teşhis edileceği ve hatta var olduğu konusunda hemfikir değildir. (Bazı doktorlar, topikal steroid çekilmesinin, steroidlerin tedavi etmek için kullanıldığı durumun alevlenmesi olabileceğini söylüyor.)

Ne kadar yaygın?

Ulusal Egzama Derneği (NEA) , TSW'den etkilenen insan sayısının belirlenmesinin zor olduğunu bildirirken, konuştuğumuz doktorlar, topikal steroid kullanan az sayıda kişinin bu komplikasyondan muzdarip olacağını söylüyor. New Jersey'de aile hekimliği yapan Michael Rogers, egzama hastalarını - çoğu topikal steroidlerle - sık sık tedavi ettiğini ve 40 yıllık kariyerinde yalnızca bir kez TSW vakası gördüğünü söylüyor. Hayatının çoğunda topikal steroidler kullanmış ve hamile kalmaya karar verdiğinde onları bırakan bir hastada ciddi bir vaka olduğunu söylüyor. Rogers, “Semptomlarının iyileşmesi bir yıl sürdü” diyor.

En çok kim risk altında?

NEA'ya göre, topikal steroid kesilmesiyle ilgili tıbbi literatürün gözden geçirilmesi, topikal steroidleri uzun, kesintisiz süreler boyunca kullanan ve zamanla ilacın miktarını ve etkisini artıran bireylerin en duyarlı olduğunu göstermektedir. Fromowitz, "Tipik olarak, ilacın gücü ne kadar yüksekse, bu durumun ortaya çıkma olasılığı o kadar yüksektir" diyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi'nde yayınlanan 2015 tarihli bir inceleme , bildirilen vakaların çoğunun kadınlar arasında olduğunu ve nispeten az sayıda vakanın 18 yaş ve altındaki hastalarda olduğunu buldu. Yüz, vücudun TSW'den döküntü veya soyulmaya en yatkın kısmıydı.

Islanmayı bırakın: Ayaklarınızdaki kuru, çatlamış cildi nasıl tedavi edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır

sorunu azaltmak

Fromowitz, TSW'den kaçınmanın en kesin yolunun egzama veya diğer cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için topikal steroidler kullanmamak olduğunu söylüyor ve bunların şiddetli egzaması olan birçok kişi için rahatlama sağlayan tek şey olduğunu da sözlerine ekliyor. NEA web sitesine göre, topikal steroidler etkili ve ucuzdur ve 50 yıldan uzun süredir egzama tedavisinde kullanılmaktadır. Fromowitz, kurul onaylı bir dermatoloğun, bir hastanın, steroid kullanım süresini sınırlamak veya ilacın gücünü azaltmak da dahil olmak üzere riski en aza indirecek stratejiler geliştirmesine yardımcı olabileceğini söylüyor. “Son yıllarda, egzama döküntülerini TSW riski olmadan tedavi etmek için Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanan nonsteroidal topikal alternatifler var” diyor.

Rogers, hafif ila orta derecede egzaması olan birçok kişinin semptomları kendi başlarına en aza indirmeye yardımcı olmak için atabileceği adımları önermektedir. “Kışın ortalama egzama hastasına uzun duşlarla durmasını söylüyorum. Su ne kadar sıcak olursa o kadar iyi hissettirir, ancak daha sıcak su cildi kurutur ve daha da kötüleştirmeye eğilimlidir.” Şiddetli egzama vakası olanlar için, suyu kapatmayı, köpürtmeyi ve sonra sadece durulamak için tekrar açmayı bile tavsiye ediyor.

Cildinizi koruyun: Dermatologlar, nasıl duş aldığınızdan daha önemli olduğunu söylüyor

Topikal steroid kullananlar için “ ıslak sargı tedavisi ” veya emilime yardımcı olması için bölgeye sıcak, nemli bir bez yerleştirilmesini önerir. NEA'ya göre bu, topikal ilaçların daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir.

Ekleme Tarihi: 17 May 2022 01:28