Otomobil Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 21:58

Araç sahipleri dikkat trafik cezaları e-posta ile gelecek

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni düzenleme ile trafik cezaları ve Karayolları'nın Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları da dahil idari cezalar artık elektronik ortamda gönderilecek. Tebligatlar e-posta ile yapılacak 5. günün sonunda gerçekleşmiş sayılacak.

Araç sahipleri dikkat trafik cezaları e-posta ile gelecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün kabul edilen yeni düzenlemeyle idari para cezaları, özellikle trafik cezaları ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları vatandaşlara elektronik ortamda e-posta yoluyla gönderilecek.

TBMM'nin yaptığı düzenlemeye göre, elektronik ortamda vatandaşa yapılan tebligat, gönderilen kişinin elektronik posta hesabına ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda gerçekleşmiş sayılacak.

Getirilen bu düzenleme ile postada gecikmelerden yaşanan sıkıntıların aşılması hedefleniyor. Devlet de evrak yükümlüğünün kurtuluyor. Türkiye'de yılda yaklaşık 6 milyon trafik cezası kesiliyor. Yeni getirilen düzenlemenin hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlayacağı belirtiliyor.

Eski sistemde devlet her bir posta için yaklaşık 6 lira ödeme yapıyordu. Yeni sistemde ise diğer idari cezalar içerisinde büyük pay tutan sadece trafik cezalarının maliyeti kalktığında devlet 36 milyon lira tasarruf sağlayacak.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 21:58