Otomobil Güncelleme Tarihi: 24 Şub 2021 23:52

Çinli otomobil devi SAIC Horizon Robotics ile el ele verecek

Çinli otomobil devi SAIC Motor Corp Ltd, otomobil çip alanında daha da genişlemek için akıllı çip şirketi Horizon Robotics ile el ele verecek.

Çinli otomobil devi SAIC  Horizon Robotics ile el ele verecek

İki taraf arasında 10 Şubat'ta imzalanan bir anlaşmaya göre SAIC ve Horizon, otomobillerde en son teknolojileri keşfetmek ve akıllı ve bağlantılı araçların araştırılması ve geliştirilmesinde güçlü yönlerini kullanarak akıllı araç geliştirmede avantajlı bir konum elde edeceklerini söyledi.

SAIC Motor başkan yardımcısı ve SAIC Binek Araç Genel Müdürü Yang Xiaodong, "İşbirliği, otomotiv yapay zekası geliştirmede yepyeni bir işbirlikçi model oluşturmak ve otomobil endüstrisinin akıllı hale getirilmesi için ilgili güçleri tam olarak entegre etmeyi amaçlıyor" dedi. .

Yang'a göre SAIC, SAIC Binek Araç birimini ilgili sektörlerdeki en iyi şirketlerle işbirliğine dayalı bir ekosistem oluşturmak için bir platform olarak kullanacak.

Yang, "Çipler, otomotiv endüstrisini akıllı hale getirmek için anahtar alanlardan biridir ve Horizon Robotics, akıllı yongalar, vizyon algılama algoritmaları ve veri teknolojisi üretme yeteneklerine sahip birkaç şirketten biridir" dedi.

Horizon Robotics'in kurucusu ve CEO'su Yu Kai, "SAIC Motor, akıllı sürüşte halihazırda tanınmış bir endüstri lideri ve işbirliğimizin akıllı bir araç ekosisteminin oluşturulmasını teşvik etmesini bekliyoruz," dedi.

Anlaşmaya göre Horizon Robotics, SAIC Yolcu Taşıtının akıllı sürüş geliştirmedeki çeşitlendirilmiş taleplerine dayalı bir dizi akıllı çip sağlayacak.

Reuters raporuna göre, bu ayın başlarında Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motor, otomatik çip başlangıcı Horizon Robotics'e yatırım yaptığını ve iki tarafın birlikte akıllı araba teknolojileri geliştireceğini söyledi.

Horizon daha sonra BYD, Changjiang Automobile Electronic ve Dongfeng Asset Management gibi bir grup yatırımcıdan 350 milyon dolarlık C3 Serisi finansmanı sağladığını söyledi.

Çinli otomobil şirketleri çip sektörüne girerken, yarı iletken kıtlıkları Ford Motor Co, Toyota Motor Corp, Fiat Chrysler Automobiles ve Nissan Motor Co Ltd gibi firmaları araç üretimini kısmaya zorluyor.

SAIC Binek Araç'ın bağlı araçları ve yeni enerji arabaları Çinli tüketiciler arasında oldukça popüler. SAIC Binek Araç, Ocak ayında yıllık bazda yüzde 33 artışla 80.000'den fazla birim sattı. Bunlardan 14.000'den fazla ünite, bir yıl öncesine göre yüzde 118 artışla yeni enerji otomobilleriydi.

Ekleme Tarihi: 24 Şub 2021 23:52