Otomobil Güncelleme Tarihi: 6 May 2022 11:40

Elon Musk'ın sağ kolu ardındaki gizli güç: Jared Birchall

Jared Birchall, Twitter anlaşma finansmanını sıraya koymaktan rakiplerin üzerine pislik kazmaya kadar her şeyi yapan Elon Musk'ın sağ koludur.

Elon Musk'ın sağ kolu ardındaki gizli güç: Jared Birchall

Jared Birchall, Twitter anlaşma finansmanını sıraya koymaktan rakiplerin üzerine pislik kazmaya kadar her şeyi yapan sağ koludur.

Bir düşmanın üzerindeki toprağı kazın. Tamamlandı. Büyük krediler düzenleyin. Emin. Korumalar kiralayın, evleri satın ve en azından kağıt üzerinde milyar dolarlık bir nöroteknoloji şirketini yönetin. Sorun değil patron.

Bu, son altı yıldır Elon Musk'ın sağ kolu olarak görev yapan ve dünyanın en zengin insanının servetini ve kaprislerini yöneten Jared Birchall için de geçerli. 

Birchall'ın kariyerinin çoğu için - en iyi işleyiciler gibi - büyük ölçüde arka planda çalışıyor. Brigham Young Üniversitesi'ndeki eski sınıf arkadaşları ve görevi kötüye kullanmaktan kovulduğu Merrill Lynch'teki eski iş arkadaşları onu hatırlayamadıklarını söylüyorlar. Ultra yüksek net değerli aile ofislerinin ve varlık yöneticilerinin birbirine sıkı sıkıya bağlı dünyasındaki insanlar, yalnızca adı tanıdıklarını söylüyorlar - eğer öyleyse. 

Ancak 47 yaşındaki Birchall, Musk'ın çevresindeki en önemli insanlardan biri. Tesla Inc.'in liderinin aile ofisi Excession'ın ve yeni gelişmekte olan vakfı'nın başında ve Musk'ın birçok kişisel girişimini yönetiyor. Birchall'ı tanıyan insanlar, genellikle tartışmalara yol açan kaprisli bir milyarder için esasen tamirci olan yumuşak huylu bir adamı tanımlar.

Musk'ın serveti milyarlardan on milyarlara ve yüz milyarlarcaya yükseldikçe bu rolün karmaşıklığı arttı. Son zamanlarda, başlangıçta Musk'ın Tesla'daki hissesine bağlı 12,5 milyar dolarlık rekor bir krediyi içeren karmaşık bir finansman paketiyle Twitter Inc.'in satın alınmasına yardım etmeyi içeriyor. 

44 milyar dolarlık devralma, Musk'ın zaten kayda değer olan profilini yükseltti, ancak aynı zamanda Birchall'a da odaklandı. 

Görüşmeler hakkında bilgisi olan bir kişiye göre, anlaşmayı güvence altına almanın anahtarı olan kredileri sıraya koymak için Wall Street ile etkileşime giren küçük çevrenin bir parçasıydı. Birchall, milyarlarca dolarlık devralmaları düzenleme deneyiminden yoksun olsa da, eski işvereni Morgan Stanley'nin yardımıyla bankaların finansmanı sağlamalarına yardımcı oldu, dedi kişi, onu saçma sapan ve başa çıkması kolay biri olarak nitelendirdi. . 

Perşembe günü Musk, bir grup yatırımcının 7 milyar dolardan fazla öz sermayeyi tekmelediğini açıkladı. Bunlar arasında Oracle Corp. milyarderi Larry Ellison, risk sermayesi şirketi Sequoia Capital ve kripto para borsası Binance yer alıyor. Binance ile yapılan görüşmelere aşina olan bir kişi, Birchall'ın, anlaşmayı çizgiyi aşmaya yardımcı olmak için görüntülü sohbetler üzerinde çalışan temas noktalarından biri olduğunu söyledi.

Birchall ayrıca Musk'ın Twitter'ın özgür konuşma için sınırsız bir platform olması gerektiği görüşünü benimseyerek büyükelçi olarak rol oynadı. 

“Sansürle kesinlikle aynı fikirde değil. Özellikle oturan bir başkan için. Delice," Birchall Aralık ayında yazdığı bir mesajda, eski bir sağcı siyasi ajan olan ve teknoloji yatırımcısı olan ve taciz nedeniyle rapor edildikten sonra Twitter'dan yasaklanan Charles Johnson'a yazdı.

Bir de Musk'la ilgili her şeyi yönetmenin incelikleri var. Milyarderin hayatı karmaşıktır. Sık sık özel bir jetle ortalıkta dolaşıyor ve büyük, önemli kararlar alıyor - örneğin tüm evlerini satmak ya da bir sosyal medya şirketi satın almak gibi - oldukça ani. Tüm bunlar, zaten oldukça büyük olan ailesi, profiliyle birlikte büyürken oluyor. Uçağı ayarlamak, evleri satmak, bankacılarla iletişim kurmak, dadıları ve güvenlik görevlilerini işe almak gibi ufak tefek meselelerle başa çıkmak için birinin orada olması gerekiyor. Ve Musk için Birchall.

Birchall, bu haber için yorum isteyen mesajlara veya aramalara cevap vermedi.

Birchall, 1999'da Brigham Young'dan mezun olduktan sonra katılarak, Goldman Sachs Group Inc.'de finansa başladı. Kısa bir süreydi: 2000'de Los Angeles'taki Merrill Lynch'te özel servette çalışmaya başladı ve kovuldu. düzenleyici bir rapora göre "yönetim onayı olmadan bir müşteriye yazışma göndermek" için.

2010'da Birchall, Morgan Stanley'e katıldı ve oradaki zamanına aşina olan bir kişi onu bir süperstar olmayan, ancak zenginlerin servetini yönetmede iyi biri olarak tanımladı.

Sonra Musk aradı.

Birchall, Tesla liderinin adını Iain Banks bilim kurgu romanından alan Excession'ı kurmasına yardım etmek için 2016'da Morgan Stanley'den ayrıldı. Kitap, ortaya çıkan ve toplumları kontrolü üzerinde savaşmaya teşvik eden güçlü bir yabancı nesne olan Aşırılık'a odaklanıyor.

Bir aile ofisini yönetmenin büyük bir kısmı kültürel uyumla ilgilidir. Excession'da, alçakgönüllü bir Mormon aile babası olan Birchall ile üç kez boşanmış bir çevrimiçi provokatör olan Musk arasında şaşırtıcı bir eşleşme, açıkça uçuyor ve son zamanlarda müzisyen Claire Boucher'dan iki çocuğu var, daha çok Grimes olarak bilinir. Erkek ve kız sırasıyla X ve Y olarak adlandırılır.

Musk'taki her şey gibi, aile ofisi de tipik değil. Ne de olsa Musk'ın yatırımlarının çoğu, yakın zamanda Twitter'ı satın alması dışında kendi şirketlerinde: Tesla, Space Exploration Technologies Corp., Boring Co. ve Neuralink. Bunun dışında, bir avuç kripto para birimine yatırım yaptığını ve malikanelerini satmadan önce Kaliforniya'da bir emlak portföyü olduğunu söyledi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre şu anda yaklaşık 250 milyar dolar olan Musk'ın servetinin büyük çoğunluğu Tesla'daki %16 hissesinden oluşuyor.

Birchall, patronunun stratosferik seviyelerine yakın olmasa bile, kendi hatırı sayılır servetini inşa etmiş olabilir. Bir Morgan Stanley raporu , büyük bir aile ofisinin tipik yöneticisinin yılda yaklaşık 1 milyon ila 3 milyon dolar kazandığını gösteriyor. Ancak tazminat, sorumluluklara bağlı olarak çok daha yüksek olabilir, özellikle de yatırım yapmak için hisse senetleri veya hedge fonları seçerek parayı doğrudan yönetmeyi içeriyorsa.

Ve en yüksek kademelerde, ödüller önemli olabilir. Michael Dell'in yatırım şirketinin kurucu ortağı John Phelan, yeni inşa edilmiş bir Palm Beach malikanesinde sergileyebileceği birinci sınıf bir sanat koleksiyonunu biriktirmek için yeterince başarılı oldu.

Yine de Excession, Musk'ın muazzam zenginliğine sahip biri için alışılmadık olan çok daha küçük bir kıyafet. Firmanın sadece iki kişi tarafından yönetildiğini söyleyen Musk, 2019 yılında bir deneme sırasında Tay futbolculardan oluşan bir takımı kurtarmaya yardım eden bir İngiliz scuba uzmanına “pedo adam” olarak atıfta bulunduktan sonra söyledi.

Aile ofisi işe alım şirketi Agreus Group'un kurucu ortağı Tayyab Mohamed, “Orada yüzden fazla kişinin çalıştığı çok iyi bilinen bazı aile ofisleri var ve her şey yolunda gidiyor” dedi.

Mohamed, güvenlik veya dadı işe alma ve seyahat düzenleme gibi günlük görevleri yerine getiren bir grup insanın üstünde tipik olarak araştırmacılar, bir yönetim ekibi ve bir yatırım komitesi olduğunu söyledi.

Bill Gates'in Cascade Investment'ı, Elon Musk'ın Tesla hisselerine karşı 500 milyon dolarlık bir bahis olduğu iddiası da dahil olmak üzere, risk sermayesi, gayrimenkul ve hisse senedi alımlarını yönetmek için çeşitli ekiplerde düzinelerce insan istihdam ediyor .

Birchall'ın yardımı var. Musk'ın avukatı Alex Spiro, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve “pedo adam” davasıyla olan ilişkilerinde milyarderi savunmada kilit bir rol oynadı. Bu hikaye için yorum yapmaktan kaçındı.

Bir başka servet yönetimi şirketi olan Catalyst Family Office de Musk ile bağlantılı. Kendisini yatırım, vergi, hayırseverlik ve emlak planlamasının yanı sıra "konsiyerj ve yaşam tarzı yönetimi" sunan bir çoklu aile ofisi olarak tanımlıyor.

Catalyst'te yönetici ortak olan Ronald Gong, Musk'ın 2013 yılına dayanan vakfının vergi formlarında listelenmiştir. O, San Francisco Körfezi bölgesinde bir ev satın alan Gatsby LLC gibi Musk ile ilişkili diğer kuruluşlar için bir temsilci olarak listelenmiştir. Bu mülk, Musk'ın Teksas'a taşınmasından sonra Aralık ayında 30 milyon dolarlık bir anlaşmayla satılan Kaliforniya evlerinin sonuncusuydu. Silikon Vadisi merkezli Catalyst, Austin'de de bir ofis açtı. Limited şirket, Ağustos ayında Teksas'ta tescil edildi. Elon Musk'ın Teksas'ın bazı bölgelerini nasıl dönüştürdüğü hakkında daha fazla bilgi edinin

Birchall ayrıca ailesini Teksas'a taşıyarak 2020'de Austin'de 2,25 milyon dolarlık bir ev satın aldı. Beş yatak odalı evin listesi, girişinde sütunlar bulunan ve dışarıda bir havuz ve tenis kortu bulunan ayrıntılı demir işçiliğiyle süslü bir yaşam alanı gösteriyor.

Excession, Musk Vakfı, Musk'ın okulu Ad Astra ve diğer bazı LLC'leri ile birlikte Teksas'a taşındı; bunların hepsi Birchall'ı müdür, müdür, baş mali görevli veya Musk'ın beyni Neuralink dahil olmak üzere başka bir unvan olarak listeledi. Birchall'ı yönetici ve yönetici olarak listeleyen implant şirketi.

Ancak Birchall'ın bu kuruluşlarda gerçek bir yürütme yetkisi olması şart değil - örneğin, konuya aşina olan bir kişi, adının Neuralink evraklarına yalnızca yasal bir kolaylık olarak eklendiğini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen kişi, şirketin iç işleyişi hakkında konuşurken Birchall'ın Neuralink ofisini nadiren ziyaret ettiğini ve günlük işlerle ilgilenmediğini söyledi.

Birchall, Musk'ın rutin olarak mega kredilere yöneldiği büyük bankalarla ilişkileri kolaylaştırmak gibi bir aile ofisi başkanı için daha tipik roller üstlendi. Bunlar, Musk'ın Tesla hisselerini satmak zorunda kalmak yerine yeni girişimleri finanse etmek için borç alarak servetini nasıl büyüttüğünün anahtarı oldu. Bu da vergi yükümlülüklerini önemli ölçüde azalttı.

Musk ve sırdaşları arasında, Tesla'nın hisse başına 420 dolara özel olarak alınmasıyla ilgili 2018 tweet'lerine yönelik soruşturmanın bir parçası olarak yayınlanan kısa mesajlar bir örneği göstermektedir. Yüzlerce mesaja ve çağrıya, kendisi ve Birchall arasındaki yalnızca tek bir alışveriş dahildir - Birchall'ın eski işverenini terfi ettirdiği bir metin mesajı, Morgan Stanley'nin herhangi bir özelleştirme anlaşmasına dahil edilmesi gerektiğini ve bunların “kişisel ilişkilerde en iyi kaynağımız” olduğunu düşünüyor. yan, uzak."

“Size tüm hatların en büyüğünü (350 milyon $) sağlıyorlar ve daha fazla borçlanma gücü veya daha düşük bir oran için onlara her baskı yaptığımızda, geldiler” diye yazdı. 2018'de Musk, Morgan Stanley'nin yardımıyla California'daki beş mülk üzerinde 61 milyon dolarlık ipotek aldı.

Musk, "Bu adil görünüyor," diye yanıtladı.

90 milyondan fazla Twitter takipçisi olan patronunun aksine, Birchall'ın çevrimiçi varlığı çok az. Musk ve tüm şirketleri de dahil olmak üzere Twitter'da 40 kişiyi takip ediyor ve hiç tweet atmadı veya tweet'i beğenmedi. Facebook'ta daha aktif, beş çocuğunun fotoğraflarını, İsa Mesih'in Son Zaman Azizleri Kilisesi'nden video ve gönderilerin yanında yayınlıyor.

Birchall'ı tanımlamak için sık sık gelen kelime "güzel" - bu hikaye için röportaj yapılan dört farklı kişi kelimeyi kullandı. Ancak, onunla etkileşime girenler bile, çok az şey söylediği için fazla bir izlenim bırakmıyor.

Zaman zaman, Birchall'ın Musk için çalışması, iyi adam kişiliğiyle çelişiyor gibi görünüyordu.

2018'de Birchall, Musk'ın Tayland'da mahsur kalan futbol takımını kurtarmak için bir SpaceX denizaltısı kullanma önerisini eleştiren "pedo adam" davasında adamın pisliğini kazmakla görevlendirildi.

Birchall, James Brickhouse takma adını kullanarak, özel dedektif olduğunu iddia eden bir dolandırıcıyı işe aldı. Birchall ifadesinde, daha önce Musk'ın seyahatini planlamak ve bir web alanı satın almak gibi şeyler yapmak için Brickhouse takma adını kullandığını söyledi - justballs.com. (Web sitesi için yapılan anlaşma hiçbir zaman gerçekleşmedi.) Sonunda Musk davayı kazandı.

Agreus Group'tan Mohamed, bu tür garip işler aile ofisi başkanları için alışılmadık bir durum değil, bu nedenle Wall Street dünyasından gelen pozisyona uygun insanları bulmanın zor olabileceğini söyledi.

“Kişisel ve profesyonel arasındaki çizgi çok sık kesişiyor” dedi.

Daha yakın yıllarda Birchall, XPrize Carbon Removal için 100 milyon dolarlık taahhüt, Feeding Texas'a hediyeler ve bir çift Covid-19 araştırmacısına milyonlarca dolar gibi Musk vakfı adına kar amacı gütmeyen kuruluşlarla bağlantı kurdu.

Ekleme Tarihi: 6 May 2022 11:40