Otomobil Güncelleme Tarihi: 14 Nis 2022 12:08

Mercedes'ten Tesla'ya elektrikli otomobil menzili dersi

Elektrikli otomobil pazarında tek şarjla Almanya'dan Fransız Rivierası'na 1.000 kilometreden (621 mil) fazla yol kat eden Mercedes-Benz AG, Tesla ile rekabetinde öne geçti.

Mercedes'ten Tesla'ya elektrikli otomobil menzili dersi

Bir Mercedes-Benz AG elektrikli otomobili, tek şarjla Almanya'dan Fransız Rivierası'na 1.000 kilometreden (621 mil) fazla yol kat etti ve Tesla Inc.'in ilgi odağındaki teknolojiyi ele geçirme mücadelesini bir sonraki seviyeye taşıdı.

Otomobil üreticisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, EQXX prototipinin Stuttgart yakınlarındaki Sindelfingen'den İsviçre ve İtalya üzerinden Akdeniz sahil kasabası Cassis'e gittiğini söyledi. Sedanın hafif şasisi ve aerodinamik profili, yolculuğu Mercedes'in EQS amiral gemisi elektrikli aracının yarısı büyüklüğünde bir pille tamamlamasına izin verdi.

CEO Ola Kallenius yaptığı açıklamada, EQXX'in "şimdiye kadar yapılmış en verimli Mercedes" olduğunu söyledi. "Arkasındaki teknoloji programı, elektrikli araçların geliştirilmesinde bir kilometre taşını işaret ediyor."

Mercedes , Tesla'yı savuşturmak ve dünyanın en çok satan lüks otomobil üreticisi unvanını rakibi BMW AG'den geri almak için 2026'ya kadar 60 milyar avro (65 milyar dolar) harcamayı planlıyor . Şirketin, bu on yılın sonuna kadar mümkün olan yerlerde yalnızca EV'leri satma hedefi var ve ortaklarla birlikte sekiz pil fabrikası kurmayı planlıyor.

Yıllarca elektrikli arabaları benimsemekte geç kaldığı için eleştirilerin ardından, ünlü Alman üretici geçen yıl, endüstri lideri bir sürüş menziline sahip olan EQS'nin piyasaya sürülmesiyle oyununu hızlandırdı . Mercedes, bu yıl tamamen elektrikli EQE sedan ve EQB spor amaçlı araçla dönüşüm hamlesini derinleştiriyor. Yine de, EV gönderileri söz konusu olduğunda, Tesla hala paketin başında.

Yarış Teknolojisi

EQXX ile Mercedes, elektrik teknolojisinde ABD şirketini en iyi şekilde kullanabileceğini göstermeye çalışıyor. Prototip, yolculuğu saatte 87 mil gibi yüksek hızlarda yaptı ve varışta %15 şarjı kaldı. Otomobilin aküsü , İngiltere'deki Mercedes-AMG Yüksek Performanslı Güç Aktarma Organları bölümünden Formula 1 uzmanlarının yardımıyla geliştirilen yeni bir kimyaya sahip. Plan, hücreleri 2024'ten itibaren Mercedes kompakt otomobillerinde kullanmak.

Almanca Verimliliği

Mercedes EQXX, seri üretim emsallerinden daha az elektrik kullanıyor


Kaynak: Şirket beyanları

Not: Tesla'nın rakamı bir RWD Model 3 içindir

Mercedes, fiziksel testler ve parça üretimi yerine simülasyonlara ve dijital tasarım araçlarına güvenerek EQXX'i geliştirme süresini 18 ay ile yaklaşık 40 ay arasında kısalttı. Mercedes geliştirme şefi Markus Schaefer, modern otomobillerin daha kısa teslim sürelerine ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle galerilere ulaştıklarında modası geçmiş görünmediklerini söyledi.

Schaefer bir röportajda "Yazılım ve teknoloji tarafında neler olup bittiğine ayak uydurmamız gerekiyor ve bu hızla değişen bir endüstri" dedi. "Gelişmelerimizde hızlı olmamız gerekiyor, geçmişte olduğundan çok daha hızlı." 

Ekleme Tarihi: 14 Nis 2022 12:08