Otomobil Güncelleme Tarihi: 1 May 2022 16:07

Tesla'nın kendi kendini süren yazılımı için derin hazırlık

California teknoloji titanının Senato çalışmasının bir hedefi var; Tesla'nın kendi kendini süren yazılımı.. Dan O'Dowd, Elon Musk'ın 'inanılmaz derecede korkunç' teknolojisi olarak adlandırdığı şeye bir darbe almak için kendi kampanyasını finanse etti.

Tesla'nın kendi kendini süren yazılımı için derin hazırlık

Dan O'Dowd, yüksek siyasi makam için kendi kampanyasını finanse eden ilk California teknoloji titanı değil. Onu sıra dışı yapan şey, yarıştığı ABD Senatosu koltuğunu kazanmaya, hatta 7 Haziran ön seçimlerinde yarışan diğer adaylara meydan okumaya hiç ilgi duymaması.

40 yıllık askeri, havacılık ve diğer ticari sözleşmeler üzerinde çalışan bir yazılım girişimcisi olan O'Dowd, daha ziyade, yol güvenliğini tehlikeye atmakla suçladığı diğer teknoloji girişimcisi Elon Musk'taki hayal kırıklığından koşuyor. Tesla elektrikli arabalarına koyduğu sürücü yardım yazılım paketi.

O'Dowd, bunun kamu görevine aday olmak için çarpıcı biçimde dar bir platform olduğunu inkar etmiyor. Ayrıca, dünyanın en zengin adamına saldırmak için siyasi bir kampanya kullanmanın potansiyel ödülleri kadar risklerinin de olduğunun farkında – özellikle şimdi Musk, Twitter'ın muhtemel yeni sahibi olarak manşetlere hakimken.

Ancak O'Dowd, tek sorunlu bir aday olduğu için de özür dilemez. Görevinin, son yirmi yılda Musk'a ve diğer birçok teknoloji öncüsüne ilham veren "hızlı hareket et ve bir şeyleri kır" ahlakıyla hükümet düzenleyicilerinin çok daha sert olmasını sağlamak olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar reklamcılık için 650.000 dolar harcadı ve önümüzdeki altı hafta içinde çok daha fazlasını harcamaya hazır görünüyor.

Ve onun aklında mesele sadece Musk değil. O'Dowd, Tesla'nın "tam kendi kendine sürüş" yazılım paketiyle belgelediği sorunların - kamuya açık video görüntülerine göre araçların beklenmedik bir şekilde yanlış şeride dönmesine, yanlış yöne dönmesine, direklere çarpmasına ve direklere çarpmasına neden olan sorunlar olduğuna inanıyor. diğer yol kullanıcılarını tehlikeye atmak – daha geniş ve giderek daha ciddi bir sorunun simgesidir.

O'Dowd, kritik makineleri çalıştırmak için bilgisayarlara giderek daha fazla bağımlı hale gelen bir dünyada, yazılımın mümkün olduğunca güvenli ve güvenilir bir şekilde oluşturulmasının hayati önem taşıdığını, yalnızca Silikon Vadisi'nin bunu nadiren gördüğünü söylüyor. Yarı otonom arabaların bir şeylere çarpmasını durduramazsak, elektrik şebekelerimizi, hastanelerimizi, ofis bilgisayarlarımızı ve diğer hayati sistemlerimizi siber saldırılara ve diğer tehditlere karşı nasıl güvende tutacağımızı savunuyor.

O'Dowd, kariyerini savaş uçakları, nükleer bombardıman uçakları ve NASA için bir uzay araştırma aracı gibi projeler için “ asla başarısız olmayan ve hacklenemeyen yazılımlar ” geliştirmeye çalışarak geçirdi, bu yüzden mesele onun için son derece kişisel.

"Büyük resim," dedi, "genel olarak yazılım ve bilgisayarlarla ilgili. Bu, bilgisayarları insanlık için güvenli hale getirmekle ilgili.”

Siyasi analistler, O'Dowd'un 19 Nisan'da Senato yarışına geç girdiğini açıkladığı andan itibaren bu sahaya kafa yoruyorlar. Bunun gerçekten siyasi amaçlı bir kampanya mı, yoksa O'Dowd'un Santa Barbara merkezli şirketi Green Hills Software ve müşterileri arasında Tesla'nın General Motors, BMW ve Daimler?

O'Dowd, Tesla'yı gerçekten kendi kendine giden bir araba geliştirmek için çalışan diğer düzinelerce şirketten daha kötü davrandığını düşündüğü için mi hedefliyordu, yoksa medyanın dikkatini çekmek için Musk'ın adının tanınmasına sırtını mı dönüyordu?

Brennan Adalet Merkezi'ndeki seçimler ve hükümet programı direktörü Dan Weiner, “Bir kampanyanın çok farklı bir ticari meseleye bu kadar tekil olarak odaklanması alışılmadık bir şey” dedi. “Bunun, kurumsal çıkarların siyasi sürece dahil olmak için dizginleri serbest bıraktığı bir sistemin ilahlaştırılması olduğunu söyleyebilirsiniz.”

O'Dowd, kampanyasının ticari çıkarlarla hiçbir ilgisi olmadığında ısrar etti. Bunun yerine, Tesla'nın "tam kendi kendine sürüş" yazılım paketini ticari kullanımdaki her şeyden daha endişe verici bulduğunu söyledi, çünkü onun sözleriyle "inanılmaz derecede korkunç"tu - analizine göre yanlış giden bir araba yönlendirme sistemi. her sekiz dakikada bir, oysa Google'ın yan kuruluşu Waymo da dahil olmak üzere rakipler tarafından yürütülen benzer deneysel rehberlik sistemleri, sorunlarla karşılaşmadan önce genellikle on binlerce mil gidiyor. O'Dowd, Tesla tarafından desteklenen, bu tür sorunların yazılımı çevrimiçi yükseltmelerle yamalayarak çözülebileceği fikrini benzer şekilde görmezden geldi.

Bir kampanyanın çok farklı bir ticari konuya bu kadar tek başına odaklanması alışılmadık bir durum.
Dan Weiner

Analizi, sektördeki bir fikir birliği konumundan uzak. Pek çok uzman, herkesin güvenilir kendi kendini süren bir araba üretme sorununu çözmeye çalıştığını ve siber güvenlik sorununun - kötü bir oyuncunun işletim yazılımları aracılığıyla on binlerce arabadan oluşan bir filonun kontrolünü ele geçirememesinin sağlanmasının - ciddi bir sorun olduğunu söylüyor. özellikle sinir bozucu biri.

Otomobil endüstrisi için yazılımları test eden ve bilgisayar sistemleri tasarlayan bir California şirketi olan Synopsys'te yazılım güvenliği uzmanı olan Chris Clark, O'Dowd'un Tesla'nın "tam kendi kendine sürüş" programının arızalandığını gösteren tanıtım kampanyası reklamını düşünmediğini söyledi. üzerinde, özellikle adil oldu.

"Dışarıdaki diğer herhangi bir şirket hakkında benzer bir video çekebilirsiniz," dedi ve kendi kendine giden bir araba üzerinde çalışan işletme sayısının 300'e yakın olduğunu da sözlerine ekledi. "Bu, endüstri çapında bir zorluk… Sürücünün her zaman dikkatli olması ve beklenmedik bir şey yapması durumunda aracı koruması gerekiyor.”

Clark ayrıca, O'Dowd'un, otomobil şirketleri otomatikleştirilmiş özellikleriyle giderek daha deneysel hale geldikçe, hükümet düzenleyicilerinin yol güvenliğine yeterince odaklanmadığı argümanına da itiraz etti. "Evet, vahşi batı," dedi, "ancak kasabada endüstrinin tüketicileri korumak için elinden geleni yapmasını sağlamak için şerifler var."

Hem federal Ulusal Karayolu Taşımacılığı Güvenliği İdaresi hem de Kaliforniya Motorlu Araçlar Departmanı , belgelenmiş bir dizi arızanın ardından Tesla'nın sürücü geliştirme yazılımını araştırıyor. Bu arada, California eyalet senatosundaki ulaşım komitesi başkanı Lena Gonzalez, Tesla'nın “tam kendi kendine sürüş” paketindeki çarpışma verilerini bildirmekten muaf tutulduğu bir boşluğu kapatmak için bastırıyor. Ofisi yaptığı açıklamada, "Senatör Gonzalez, California sürücülerini korumanın son derece önemli olduğuna inanıyor" dedi.

O'Dowd'un hükümet düzenleyicilerinin başka ne yapması gerektiğini düşündüğü veya görevdeki Alex Padilla'nın kolayca kazanmasının beklendiği bir senato koltuğu için koşarak davasını nasıl ilerletebileceği tam olarak açık değil. Etkili endüstri oyuncularının hükümete doğrudan lobi yapması (O'Dowd denediğini söyledi) ve bu başarısız olursa, kamu politikasında belirli bir değişiklik çağrısında bulunan bir oylama girişimine sponsor olmak daha yaygın.

O'Dowd, "Bir oylama girişimi düşünmedim" dedi.

O'Dowd, kritik altyapıyı inşa etmek için en yüksek dereceli yazılımı kullanmanın acil ihtiyacı konusunda çok iyi konuşuyordu - Şafak Projesi adını verdiği bir kamu kampanyasına yıllarını harcadığı bir tema . Ancak Musk destekçilerinin onu yavaş, temassız ve daha kötü olmakla suçladığı küçük çevrimiçi münakaşalara odaklanarak bu yüce hedefi tutturmak için mücadele etti ve Musk'ın arabalarının “ yapay aptallık ” tarafından sürüldüğünü söyleyerek karşılık verdi .

Musk, Dawn Project'in New York Times'ta kendisine saldırmak için tam sayfa bir reklam yayınlamasından sonra Ocak ayında O'Dowd'a gitti. Musk, “Green Hills yazılımı bir çöp yığınıdır” diye tweet attı . O zamandan beri sessizliğini koruyor.

Ekleme Tarihi: 1 May 2022 16:07