Otomobil Güncelleme Tarihi: 15 May 2017 02:49

TOSFED Körfez Yarış Pist Şampiyonası rekorla başladı 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 2017 Türkiye Pist Şampiyonası, 13-14 Mayıs tarihlerinde TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen ilk ayak yarışları ile start aldı. TOSFED Körfez Yarış Pist Şampiyonası rekorla başladı 

TOSFED Körfez Yarış Pist Şampiyonası rekorla başladı 

Maxi ve Super grup yarışları haricinde, BOM Akademi Kupası ile Opel Corsa OPC Cup yarışlarına da ev sahipliği yapan hafta sonu, ApexMasters pilotlarının drift gösterileri ile renklendi...

Maxi grup yarışında Nissan Skyline GT-R 35 Nismo direksiyonunda 41.904'lük zamanıyla pistin yeni rekoruna imza atan Ümit Ülkü birinciliğin sahibi olurken, BMW Z4 GT3 ile Bilal Saygılı ikinci ve Porsche 997 GT3 ile İsmet Toktaş üçüncü oldu. Süper grup yarışlarında ise BMW 320 TC ile Galip Atar birinci, Honda Civic Type-R EP3 ile Tahir Bilge ikinci ve yine Honda Civic Type-R EP3 ile Metin Çalışkan üçüncü oldular.

12 sporcunun mücadele ettiği Opel Corsa OPC Cup ilk yarışında ilk 3 Ümit Ülkü, Turgut Konukoğlu, Burak Çukurova şeklinde olurken, ikinci yarış sonucu Mehmet Ali Baldaner, Ekrem Vardar, Burak Çukurova sırasıyla oldu.

Catheram otomobillerin yarıştığı BOM Akademi Kupası iki yarış sonunda oluşturulan klasmanda genç sporcu Muratcan Eğilmez birinciliğin sahibi olurken, Yaman Yılmaz ve Ahmet Armağan ikinciliği ve uzun bir aradan sonra pistlere dönen Levent Ögel de üçüncülüğü elde etti.

2017 Türkiye Pist Şampiyonası, 05-06 Ağustos tarihlerinde Yunanistan Serres Pisti'nde düzenlenecek olan ikinci ayak yarışları ile devam edecek. 

Ekleme Tarihi: 15 May 2017 02:49