Otomobil Güncelleme Tarihi: 24 May 2017 01:14

Uçan takside taksimetre fiyatı belli oldu

Ünlü uçak üreticisi Airbus, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Pop.up konsept modelini baz alarak tasarladığı CityAirbus modelini uçan taksi olarak tanıttı taksinin ücret tarifesini açıkladı. İzinler alınana kadar pilotlar sonrasında ise sürücüsüz olacak.

Uçan takside taksimetre fiyatı belli oldu

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus, gelecekte toplu taşıma aracı olarak kullanılacak en dikkat çekici üretimi uçan taksi modelini tanıttı.

İngiliz Dailymail’in haberine göre Fransız şirket Airbus, dünyanın en büyük otomotiv fuarı olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği Pop.up konsept modeliyle tasarlanan CityAirbus uçan taksi modelini tanıttı ve Airbus uçan taksinin taksimetre ücret tarifesi hakkında resmi açıklama yaptı.

Şirket tarafından Project Vahana olarak adlandırılan uçan taksi projesi kapsamında uçan taksiyi kullanacak yolcular havada gidecekleri her mil için 1,5 ila 2,5 dolar arasında bir ücret ödeyecek.

Yollar yerine gökyüzünde seyahat edecek olan uçan taksinin 2020 yılında genel kullanıma sunulması bekleniyor. Hizmete girdikten sonra uçan taksiyi kullanmak isteyen müşteriler mobil akıllı telefonlarına indirecekleri uygulama ile uçan taksiyi istedikleri yere çağırabilecekler.

Yetkili makamlardan gerekli izinler alınana kadar uçak pilotları tarafından sürülecek olan uçan taksi CityAirbus, gerekli izinler alındıktan sonra sürücüsüz olacak biçimde seri üretime geçecek.

Singapur Üniversitesi 2018 yılında Singapur Üniversitesi modelleri üretilmeye başlayacak. Uçan taksinin testlerinin yapılacağı tarih ise henüz net değil 

Ekleme Tarihi: 24 May 2017 01:14