Politika Güncelleme Tarihi: 21 May 2017 16:56

Abdullah Gül yok Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu katıldı

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için delegeler ve partililer Ankara Spor Salonu'na geldi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kongreye katılmazken Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu katıldı

Abdullah Gül yok Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu katıldı

Kongre için binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Hüseyin Çelik'in de salonda olduğu görüldü. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise dün kongreye katılmayacağı öğrenilmişti. Gül, kongreye mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Ankara Spor Salonu'nun girişinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri karşıladı. Erdoğan'ın gelişi sırasında "15 Temmuz Demokrasi Marşı" çalındı. Salona girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, dışarıda kendilerini bekleyen kalabalığa AK Parti'ye ait otobüsün üstünden kısa bir selamlama konuşması yaptı. Erdoğan'a salona girişinde eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra eşi, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile salondaki platform üzerinden izleyicilere beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı. Bu sırada Erdoğan'ın seslendirdiği "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şiiri okundu.

Ekleme Tarihi: 21 May 2017 16:56