Politika Güncelleme Tarihi: 27 Tem 2017 00:47

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli kavgasına hükumetten ilk tepki

MHP lideri Bahçeli'nin AK Parti kabine revizyonunun ardından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkındaki sözleri tartışmaya neden olmuştu.

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli kavgasına hükumetten ilk tepki

Bahçeli'nin kendisi hakkındaki sözlerine Ahmet Davutoğlu'nun cevap vermesiyle süren tartışmaya hükümetten ilk açıklama geldi. Konuya ilişkin önemli mesajlar veren Mahir Ünal, durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak Ahmet Davutoğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan polemiğe değindi.

Mahir Ünal yazılı açıklamasında ifadeleri kullandı: "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, kabine değişikliği üzerine yaptığı bir değerlendirmede, eski Başbakanımız ve Genel Başkanımız, Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Davutoğlu'na bir göndermede bulunmuştur.

Bunun üzerine, Sayın Davutoğlu'nun verdiği cevaba, MHP Genel Başkan Yardımcılarının mukabil cevaplarıyla, hiçbir şekilde arzu etmediğimiz, siyasetin nefasetine yakışmayan, nahoş bir durum ortaya çıkmıştır. Geçmişle ilgili konuların tekrar gündeme getirilmesinin, ülkenin pozitif gündemine bir katkı sağlamayacağını hepimiz biliyoruz.

Nitekim, AK Parti olarak, özellikle 15 Temmuz sonrasında MHP'nin izlediği politika konusundaki takdirlerimizi ve teşekkürlerimizi, bizzat Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız vasıtasıyla her fırsatta dile getiriyoruz. Aynı şekilde, pek çok politikasını en sert şekilde eleştirdiğimiz CHP'nin, bir il başkanı ve milletvekilinin, Tunceli'de katledilen öğretmenimizle ilgili yaklaşımları, yine Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız tarafından takdirle karşılanmıştır.

Siyasetçilerin eleştirilerini dile getirirken veya eleştirilere cevap verirken, siyasi nezaketi kesinlikle elden bırakmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Davutoğlu'nun, MHP Genel Başkanına yönelik eleştirilerinin de bu çerçevede ele alınmasını, cevapların da aynı doğrultuda verilmesini arzulardık.

Siyasi bir eleştirinin, benzer bir üslupla cevaplandırılmak yerine, tahkir ve hakaret ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur. AK Parti olarak, Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönemde birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha güçlü tutmaya ihtiyacımız olduğunun her zaman bilincinde olduk. "

Ekleme Tarihi: 27 Tem 2017 00:47