Politika Güncelleme Tarihi: 6 Haz 2017 16:25

Ahmet Davutoğlu: Pelikancılar Mehmet Görmez'in peşinde

Ahmet Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde hakkında Pelikan Dosyası adıyla bildiri yayınlanmasından aylar sonra olayla ilgili ilk kez konuştu. Ahmet Davutoğlubu kez Pelikancılar'in Mehmet Görmez'in peşinde olduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu: Pelikancılar Mehmet Görmez'in peşinde

Konya'nın yerel Kanal 42 televizyonuna konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, günlerce tartışılacak açıklamalar yaptı. Davutoğlu, kendisine yapılanlara benzer bir durumun içine şimdi de Diyanet İşleri Başbakın Mehmet Görmez'in çekilmeye çalışıldığını belirtti.

Davutoğlu: İtibar suikasti virüsü

Başbakanlık koltuğundan inişini hızlandıran Pelikan bildirisi konusunda ilk kez bu kadar açık konuşan Davutoğlu, Ak Parti'nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını iddia etti.

Davutoğlu: Dostlarımızın susması bizi üzdü

Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide bir çok isme karşı bu yapıldı. En son Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez'e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur.

Editörün notu: Ahmet  Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğundan ayrılmasını hızlandıran süreci başlatan olay Pelikan Bildirisi olarak kabul edilmekte. Boğaz'da tutulan bir yalıda Cemil Barlas, Fuat Uğur, Haşmet Babaoğlu, Hilal Kaplan, eşi Süheyb Öğüt'ün da aralarında bulunduğu pek çok ismin bir araya gelmesiyle başlatılan operasyonda Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güçsüzleştirmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Ekleme Tarihi: 6 Haz 2017 16:25