Politika Güncelleme Tarihi: 20 May 2017 00:02

AK Parti kongresine davet edilmeyen kurucu AK Partililer!

AK Parti'nin gövde gösterisine sahne olacak Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Genel Başkan seçileceği olağanüstü kongre 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. 100 bin kişinin katılması beklenen kongreye eski AK Partili olup davet edilmeyen isimler belli oldu.

AK Parti kongresine davet edilmeyen kurucu AK Partililer!

AK Parti kongresine davet edilmeyen isimler belli oldu

21 Mayıs'ta gerçekleşecek 100 bin partilinin katılması beklenen AK Parti Olağanüstü Kongresi için hazırlıklarda sona gelindi. Olağanüstü kongra akıllara AK Parti'de bazı kurucuların davet edilip edilmeyeceği sorusunu getirdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e AK Parti'nin daveti özel kurye ile gönderildi. Diğer taraftan partinin kuruluşunda olup çağrılmayanlar da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan o isimleri “Partiye sırtını dönen kimse iflah olmadı” sözleriyle tanımlamıştı Bu nedenle bazı eski partililer kongreye çağrılmadı.

AK Parti'nin kongrede de delege olarak yer alacak mevcut milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi'nde adlarına hazırlanan yaka kartları ile kongrenin yapılacağı salona girecek.

AK Partinin olağanüstü kongresi için başta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere çok sayıda kişiye kongre davetiyesi gönderildi. AK Parti kuruluşunda ve yönetiminde görev almış eski ve yeni isimler de kongreye davet edildi.. Fakat AK Parti'deki görevlerinden sonra istifa eden ya da parti ile yollarını ayırdığını açıklayan isimlere kongre davetiyesi gitmedi.

AK Parti'de Teşkilatlartan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı kongreye ilişkin hazırlıkları organize etti ve hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi'ne yabancı misyon şefleri ve büyükelçilikler de davet edildi.Kongre ile ilgili bir ilk gerçekleşecek. İlk kez Almanya’daki UETD organizasyonundan da kalabalık bir katılım olacak.3. Olağanüstü Kongre için Ankara Arena Spor Salonu’na diğer şehirlernden gelecek partililer ve davetlilerle sayının 100 bini bulması bekleniyor.

KURUCULARDAN ABDÜLLATİF ŞENER, İDRİS NAİM ŞAHİN, ERTUĞRUL YALÇINBAYIR'A DAVETİYE YOK

AK Parti Olağanüstü Kongresi için parti kurucuları başta olmak üzere bugüne kadar yönetim kademelerinde görev almış isimlere ve eski milletvekillerine davetiye gönderildi. Yalnız eski milletvekili ve parti yöneticilerinden, Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır ve İdris Naim Şahin gibi isimlere davetiye gitmedi. 

BÜLENT ARINÇ'A DAVET GİTTİ Mİ?  

Olağanüstü kongreye çağırılıp çağırılmayacağı merak edilen isimlerden biri de Bülent Arınç'tı. TBMM başkanlığı ve kabinede başbakan yardımcılığı yapan ve kurulduğu günden bugüne partide bulunmuş Bülent Arınç ile çok sayıda eski yöneticiye davetiye gönderildi. Ak Parti'nin kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kongre davetiyesi özel kurye ile ulaştırıldı.

Kongre için partinin başına yeniden geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre için hazırlanan 'Efsane geri dönüyor' sloganını beğenmedi.

SALONA KARTLA GİRECEKLER

AK Parti'nin bu dönem mecliste bulunan milletvekilleri delege olarak kongrede yerini alacak. Milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi’nde kendileri için hazırlanan kartlarla salona girecekler.Kongre davetiyesi Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderilmedi.  Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milletvekilliği devam ettiği için delege kartı hazırlandı.

Ekleme Tarihi: 20 May 2017 00:02