Politika Güncelleme Tarihi: 18 Oca 2018 21:14

AK Parti ve MHP'nin ittifak komisyonu ilk kez toplandı

AK Parti ve MHP'nin, uyum yasaları seçim ittifakını görüşeceği komisyon ilk toplantısını yaptı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "Yapılan çalışmanın içeriğine dair bilgi vermeyeceğiz" dedi.

AK Parti ve MHP'nin ittifak komisyonu ilk kez toplandı

AK Parti ve MHP’nin, uyum yasaları ve ittifak konusunun görüşeceği komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi.

TBMM Genel Sekreterliği Toplantı Salonunda yapılan toplantıya AK Parti’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Parti sözcüsü Mahir Ünal ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; MHP’den Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.

‘CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPTIK’

Toplantının ardından Mustafa Şentop ve Mustafa Kalaycı açıklama yaptı. İlk konuşmayı yapan Mustafa Şentop, “MHP ile birlikte Cumhuriyet tarihinin en önemli değişiliğini, hükümet sistemini değiştirdik. Tehdit ve riskler karşında milli bir duruşumuz, kararlılığımız vardır. Netice olarak bu milli mutabakat komisyonu önümüzdeki günlerde de neler yapılacağını görüşecek” dedi.

Komisyonun, 16 Nisan referandumunda yapılan anayasa değişikliği kapsamında çıkarılacak uyum yasalarını görüşeceği belirten Şentop, “Seçim ittifakı meselesi uyum yasaları kapsamında seçim yasasının alt başlığıdır. Bu komisyonun çalışması, devletin yeniden yapılandırılması kapsamında bir çalışmadır” diye konuştu.

‘İTTİFAK KONUSUNDA MUTABAKAT VAR’

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Bu komisyonun adı milli mutabakat komisyonu. Sadece seçim ittifakı komisyonu değil, anayasa değişikliliği kapsamında uyum yasalarının görüleceği bir komisyondur. İttifak konusunda liderlerimiz arasında temel anlamda bir mutabakat var” dedi.

‘ÇALIŞMANIN İÇERİĞİNE DAİR BİLGİ VERMEYECEĞİZ’

Gazetecilerin soruları üzerine Mustafa Şentop, “Yapılan çalışmanın içeriğine dair bilgi vermeyeceğiz. Çalışmaların yoğunluğuna göre çalışma takvimi belirlenecek” dedi.

Bir sonraki toplantının ne zaman yapılacağı sorusu üzerine Şentop ve Kalaycı, salı günü toplanacaklarını söyledi.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMAMIZ YOK’

Anayasa değişikliğinin gündemde olup olmadığına yönündeki soruya Şentop, “Anayasa değişikliği çalışmamız yok, zaten anayasa değişikliği yaptık” cevabını verdi.

Ekleme Tarihi: 18 Oca 2018 21:14