Politika Güncelleme Tarihi: 1 Ara 2017 20:21

AK Partili Ünal: Belgeler bizim nezdimizde sahte

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'li Tezcan'ın bugün gazetecilere dağıttığı belgelerin fotokopi olduğunu söyledi.

AK Partili Ünal: Belgeler bizim nezdimizde sahte

Erdoğan'ın belgelerle ilgili yeni bir dava açacağını belirten Ünal, "Bu iddialar için sunduğunuz belgeler ise bunları ispat eder nitelikte değil. Bir belgenin orijinalini görmediğiniz sürece o belge sahte niteliktedir. Bundan sonra mesele yargının meselesidir" dedi.

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, bugün İstanbul’da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Ünal, CHP Genel Başkan Yarrdımcısı Bülent Tezcan’ın bugün Meclis’te gazetecilere dağıttığı Cumhurbaşkan Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına para transferine ait olduğu öne sürelen belge ve dekontlarla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Belgenin orijinalini görmediğiniz sürece o belge sahte belge niteliğindedir. Savcı belgeleri talep etmiştir. Bu belgelerin içeriğini bilmedikçe bizim nezdimizde sahte olduğuna söyledik. Bundan sonra mesele yargının meselesidir. Meseleyi takla attırarak konuyu başka yere saptırmanın, Türkiye’ye ekonomik bir kıskaç oluşturmaya çalışılırken içeride de siyaseti rehin almaya çalışmaktan başka değildir. Dağıtılanlar fotokopi. Fotokopiler üzerinden Türkiye’nin gündemini mi konuşacağız? Cumhurbaşkanımız yeni bir dava daha açıyor. Bu mesele bundan sonra mahkemede konuşulacak. CHP Türkiye’nin gündemini almaktan vazgeçmelidir.”

‘17 25 ARALIK’TA YAPAMADIKLARINI TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD’de görülen davada Reza Zarrab’ın Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’e rüşvet verdiği iddiasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Ünal, bunun bir kumpas olduğunu söyleyerek, ’17- 25 Aralık’ta yapamadıklarını tamamlamaya çalışıyorlar’ dedi. Zarrab’ın ABD’de tutuklu kalmamak için ABD hükümetiyle anlaştığını söyleyen Ünal, ‘Onlarla anlaşmaya giden ve onların istediğini yapan birinin sözlerinden gündem oluşturamayız’ diye konuştu.  Ne 

Ekleme Tarihi: 1 Ara 2017 20:21