Politika Güncelleme Tarihi: 30 Eki 2017 21:01

Balıkesir'de Başkan Edip Uğur ağlayarak istifa etti partiyi de bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur, hem belediye başkanlığından hem de AK Parti'den istifa etti. Uğur, kararını açıklarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Balıkesir'de Başkan Edip Uğur ağlayarak istifa etti partiyi de bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği isimler arasında yer alan  BalıkesirBüyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Edip Uğur, basın toplantısında konuştu.

Uğur, hem belediye başkanlığı görevinden hem de  AK Parti'den istifa ettiğini açıkladıktan sonra toplantıyı ağlayarak terk etti.

Uğur'un açıklamaları şu şekilde:

"AK PARTİ'DE SİYASET YAPMA İMKANIMIZ KALMADI"

Edip Uğur istifa açıklamasında, "Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir.  AK Parti'de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum. Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum." diye konuştu.

"ÜZGÜNÜM, KIRGINIM AMA HUZURLUYUM"

Uğur konuşmasının devamında, "İnancım ve itikatım gereği olanda hayır vardır. Üzgün, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum. Bana destek olan herkese ve aile teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

5 BELEDİYE BAŞKANI İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti'de daha önce istifaları istenen  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş,  Düzce Belediye Başkanı  Mehmet Keleş,  Niğde Belediye Başkanı  Faruk Akdoğan,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe ve  AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek istifalarını açıklamıştı.

Ahmet Edip Uğur: Ailemize kadar ulaşan tehdide varan müdahaleler var

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, istifa ettiğini açıkladı. Yolsuzluğu ve FETÖ bağlantısı olmadığını söyleyen Uğur, "Ama ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, başkanlık görevinden ve AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Uğur, “Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum” dedi. AK Parti merkezi ve yerel yönetimleri iletişim eksikliği olduğunu söyleyen Uğur, konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanlarından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, basın toplantısı düzenledi.

Uğur, “Yolsuzluğunuz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. Dolayısıyla AK Parti’de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda, partimden ve belediye başkanlığı görevimden ayrılma noktasına gelmiş getirilmiş bulunmaktayım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak, cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime veda ediyorum” dedi.

“Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığıyla bu kararı almış bulunuyorum” diyen Ahmet Edip Uğur, gözyaşlarını tutamadı.

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR? 

7 Nisan 1950’de Balıkesir’de dünyaya gelen Ahmet Edip Uğur, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı.

Uğur, 1987 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Balıkesir milletvekili oldu. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22’nci, 23’üncü ve 24’üncü dönemlerde milletvekili seçildi. Ahmet Edip Uğur, 2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve “Mali ve İdari İşler Başkanı” olarak görev yaptı.

Uğur, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Bozdağ: Uğur tehdit edildiyse yargıya gidebilir

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bozdağ daha sonra gündemdeki konulara ilişkin soruları da yanıtladı.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan ve AK Parti'den istifa eden Ahmet Edip Uğur'un "Ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var" sözlerine yanıt verdi: "AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Ama varsa öyle bir şey yasal yollar açıktır."
 

‘İSTİFA UĞUR’UN BİREYSEL TERCİHİDİR’

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifasını ve istifa ediyorken ailesinin bile tehdit edildiği yolundaki açıklamalarını ise şöyle değerlendirdi:

“Öncelikle sayın Ahmet Edip Beyin istifasının hayırlı olmasını diliyorum. Değişim halkımızın bizden hem talebi hep beklentisidir. Onlarla ilgili bir değerlendirme yapmayı doğru görmeyiz. Yol arkadaşlığımız mezara kadar devam edecektir. Sayın Uğur’un partiden de istifa etmesi kendi bireysel tercihidir. Ona dair söyleyecek bir şeyimiz yok. AK Parti’nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Ama varsa öyle bir şey yasal yollar açıktır. Bunu da kendisi değerlendirsin.”

Ekleme Tarihi: 30 Eki 2017 21:01