Politika Güncelleme Tarihi: 17 May 2022 10:54

Cemil Çiçek: Siyasette bozulan ahlakı kanun da düzeltemez

AKP'nin kurucu üyelerinden Adalet Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı yapmış Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Cemil Çiçek, siyasette asıl sorunun ahlak alanında yaşandığını söyledi. Çiçek "demokratik tövbe" lazım dedi.

Cemil Çiçek: Siyasette bozulan ahlakı kanun da düzeltemez

Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren'e konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Cemil Çiçek,  "Bizde kanun eksiği yoktur, ama ahlaki alanda zaaf varsa onu hiçbir kanun ile düzeltemezsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Taşgetiren'in köşesine taşıdığı söyleşide Çiçek'in  "Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez’in “ahlak vurgusu”nu hatırlattı. Çiçek, "siyasette de asıl problemin ahlak alanında yaşanıyor. Demokrasi önce ahlâktır. Hukuk, adalet ahlâktır. Bizde kanun eksiği yoktur, ama ahlaki alanda zaaf varsa onu hiçbir kanun ile düzeltemezsiniz” ifadelerini kullandı. 

Çiçek, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a verdiği röportajda "demokratik tövbe" çağrısını hatırlattı “Onun için demokratik tövbeden söz ediyorum, tövbe olması için önce hatanın kabul edilmesi, sonra ondan vazgeçme iradesinin ortaya çıkması lâzım. Hatanın farkında değilseniz ya da yaptığınız işi bir şekilde meşrulaştırıyorsanız neyden tövbe edeceksiniz? Bizde herkesin yaptığı işi bir şekilde meşrulaştırma becerisi var.” dedi

Çiçek seçimlere doğru gidilen süreçte bir ahlak gündemi oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. 

Ekleme Tarihi: 17 May 2022 10:54