Politika Güncelleme Tarihi: 26 Tem 2017 00:37

CHP'li Gürsel Erol: PKK hakkımda infaz kararı aldı

PKK'nın şehit ettiği öğretmen Necmettin Yılmaz için Tunceli'de yürüyüş düzenleyen CHP'li Gürsel Erol, PKK'nın kendisi hakkında infaz kararı aldığını söyledi. HDP'li Önder'in Gürsel'e tepki göstermesi ise Meclis'te ortamı gerdi.

CHP'li Gürsel Erol: PKK hakkımda infaz kararı aldı

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun,  HDP  Van  Milletvekili  Tuğba Hezer Öztürk ve  HDP  Şırnak  Milletvekili  Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık" nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki rapor görüşülüyor.

Görüşmelerde,  Tuğba Hezer Öztürk adına savunma yapan Önder, Meclise devamsızlıktan dolayı bir vekilin, vekilliğinin düşürülmesinin konuşulduğunu, ancak bunun aslının devamsızlık olmadığını öne sürdü.

" PKK BENİM HAKKINDA İNFAZ KARARI ALDI"

CHP  Tunceli  Milletvekili  Gürsel Erol ise terörün, ülkenin siyasal sorunu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde  Tunceli'de terör örgütü  PKK tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz için düzenlenen yürüyüş sonrası, terör örgütünün sözde üst düzey isimlerinden birinin kendisi hakkında infaz kararı verildiğini söylediğini anlatan Erol, şöyle konuştu:

"Ben bu kürsüden  HDP'li milletvekilleri hakkında savunma yapabiliyorsam,  HDP'li milletvekilleri de çıkıp bu kürsüden örgüt tarafından ölüm emri verilmiş bir milletvekili hakkında örgütü eleştirsin."

ÖNDER: KANDİL'DE SENİNLE İLGİLİ NELER KONUŞULDUĞUNU ANLATABİLİRİM

Sırrı  Süreyya Önder, Erol'un konuşması üzerine, "Şahıs olarak sadece sizin değil bu dünyada yaşayan her canlının tırnağına gelen zarar bizim gözümüze gelsin." dedi.  Kandil'de,  Gürsel Erol ile ilgili nelerin konuşulduğunu kuliste kendisine anlatabileceğini dile getiren Önder, "Senin kıraatını da kalibreni de herkes biliyor. İl başkanınızın açıklamaları gayet samimiydi, seninki yapay oldu." ifadelerini kullandı.

ORTALIK KARIŞTI

Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili  Ahmet Aydın, birleşime ara verdi. Verilen arada Erol'un, Önder'in yanına gitmesi üzerine  CHP ve  HDP milletvekilleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ekleme Tarihi: 26 Tem 2017 00:37