Politika Güncelleme Tarihi: 9 Oca 2018 12:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül'e: Bu kervanın yolcuları değiller

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik eleştirilerini isim vermeden devam ettirdi. Erdoğan, Gül'e "Bu kervanın yolcuları değiller" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül'e: Bu kervanın yolcuları değiller

Erdoğan "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Bu birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘terörle ve darbeyle mücadele’ gerekçesiyle bazı sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK eleştirisi nedeniyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, isim vermeden, “Söz söylemeye hakları yok” ifadesini kulland.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

BU TRENDEN DÜŞENLER, DÜŞTÜKLERİ YERDE KALIR: Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna dikkat etmelidir. Bunlar AK Parti olarak milletimizle birlikte verdiğimiz hayati mücadelede en küçük desteklerini görmediğimiz, karşı saflarda silüetleri beliren kişilerdir. Bununla ilgili sesiniz çıkmayacak, evet-hayır referandumu yapılıyor, bakıyorsunuz birileri de ‘hayır’ için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada. Şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık. Bu ahitle çıkarken de sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen geçmişteki hatalardan uzak durmaktır. Tüm teşkilatlarımızın bu konuda güç birliği içinde olduklarını görmekten memnuniyet duyuyorum.

DİKENSİZ BAHÇELERDE YOLLARA DÜŞTÜLER: Hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor. Siz hiç merak etmeyin. Türkiye’nin istiklali için hayatını ortaya koyarak çalışanlarla, dikensiz bahçelerde kendi ikbali için yollara düşenlerin farkını milletimiz çok iyi biliyor.

KUDÜS’TE İKİRCİKLİ OLAN ÜLKELERİ BİLİYORUZ: Son grup toplantımızdan bugüne kadar gündemimizdeki en önemli meselelerden biri de Kudüs’tü. Amerika’nın kararının hemen ardından başlattığımız diplomasi trafiği ile hızla çalışma başlattık. İslam dünyasının uzun zamandır bir konu etrafında güçlü şekilde kenetlenmesine vesile oldu. İkircikli davranan kimi ülkeler var, hepsini biliyoruz. Ama genel görüntü ümit vericidir.

AYRIMCI DEĞİLİZ: Birileri hemen bizi ayrımcılıkla, ötekileştirme ile suçluyor. Daha önceki gün İstanbul’da Bulgar cemaatinin Demir Kilisesi’nin açılış törenini gerçekleştirdik. Hükümetlerimiz döneminde kilise, şapel, havra olarak 14 binin üzerine eseri hizmete sunduk. Trabzon’da Sümela Manastırı da aynen restore edilmeye devam ediyor. Ayrımcılık hedefimiz olsa bu işlere niye girelim. Bütün bu hizmetler inanç konusundaki samimi duruşumuzun ürünleridir.

Ekleme Tarihi: 9 Oca 2018 12:11