Politika Güncelleme Tarihi: 24 Ara 2017 03:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki faşist partiyi tarihin çöplüğüne yollayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin il kongrelerine katılmaya devam ediyor. Şırnak il kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan "İki faşist partiyi tarihin çöplüğüne yollayın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki faşist partiyi tarihin çöplüğüne yollayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ta AK Parti il kongresinde konuştu. Erdoğan’ın hedefinde HDP ve CHP vardı. Erdoğan, partililere “2 faşist partiyi tarihin çöplüğüne yollayın” diye seslendi. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerikan yönetimini bir an önce Genel Kurul’da oluşan dayanışma tablosunu doğru okuyarak hatasından dönmeye çağırıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

2 FAŞİST PARTİYİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE YOLLAYIN: Milletvekili dokunulmazlığını teröristlere kalkan olmak için kullanan, belediye araçlarını teröristlere tahsis eden bir anlayışın bu ülkeye verebileceği hiçbir şey bulunmadığı açıktır. Devletten gelen parayı Kandil’e gönderenlerle bizim yürüyecek yolumuz yoktur.

2019’da yoldaşları CHP ile beraber bunların da siyasi ömürlerini doldurduklarına şahit olacağız. Sizlerden ülkemizn başına karabasan gibi çöken bu 2 faşist partiyi layık oldukları yere, tarihin çöplüğüne yollamanızı bekliyorum. 2023 Türkiyesi’nde bu anlayışların hiçbiri kendilerine yer bulamayacaktır.

ABD VE İSRAİL’İN PROVOKATİF TUTUMU, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ MUTLU EDİYOR: Amerikan ve İsrail yönetiminin provokatif tutumları, yalnızca bölgedeki fanatiklerle terör örgütlerini mutlu ediyor. Bu tür şımarık tavırlardan sadece ve sadece, kan, gözyaşı, çatışmalardan beslenen kesimler memnuniyet duyuyor.
Türkiye olarak ilk kıblemiz Kudüs’ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs’ün tarihi statüsünün bir emrivakiye kurban edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz.

DOLARLAR, TEHDİTLER BİR İŞE YARAMADI: (Kudüs tasarısının BM’de kabul edilmesi) İsrail ve Amerikan yönetiminin oylama öncesi tehditleri hamdolsun hiçbir işe yaramadı. Dolarlar, tehditler bir işe yaramadı. Ekonomik, askeri ve medya gücüyle korku imparatorluğu kuracaklarını düşünenler tarihlerinin en büyük diplomatik hezimetlerinden birini yaşadılar. Amerika ve İsrail bir kez daha nobran tavırlarından, hukuksuz adımlarından dolayı maşeri vicdanda mahkum edildi.

Terör örgütlerinden, vesayet odaklarından, darbe heveslilerinden, bütün bunlardan gelen gizli açık yüzlerce tehdide rağmen hakkı söylemekten, halkımızın gösterdiği istikamette yürümekten asla çekinmedik. Ne bölücü örgüte ne FETÖ’cülere ne de bunların yularını elinde tutan güç odaklarına boyun eğmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda istiklalimiz için, ezanımız için, bayrağımız, vatanımız için, tüm mazlum ve mağdurların hakkı için mücadele etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Tarih boyunca olduğu gibi Kıptilerin de Ortodoksların da Katoliklerin de Kudüs üzerindeki hak ve hukukunu gerekirse biz savunacağız. Silm şehri, barış şehri, peygamberler şehri Kudüs’ü kan gölüne çevirmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. İnşallah bu mücadeleyi mümkün olan en geniş zeminde yürütecek ve Allah’ın izniyle zafere taşıyacağız.

Ekleme Tarihi: 24 Ara 2017 03:11