Politika Güncelleme Tarihi: 15 Ara 2017 17:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Man Adası Man Adası diyor mankafa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Man Adası belgelerini gündeme getiren Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. "Man Adası Man Adası demeye başladı mankafa" diyen Erdoğan, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Man Adası Man Adası diyor mankafa

Erdoğan, Ataşehir'i arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen, Üsküdar- Ümraniye Metro Hattı’nın açılışında konuştu. Erdoğan, ileride bu hattın Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatılacağını söyledi.

İstanbul’da eskiden çöp dağlarının olduğunu, suların akmadığını, havanın solunmadığını söyleyen Erdoğan, “18 yaşına seçilme hakkını verdik mi, bunları büyüklerin onlara anlatması lazım” dedi. Erdoğan’ın mesajları şöyle:

İSTANBUL’A YAPILANLARI TELAFİ EDECEĞİZ: Bugünkü ulaşım imkanlarının hiç olmadığı bir şehir düşünün. Her köşesinden çirkinlik abidesi çıkan bir şehir düşünün. Geçmişine sahip çıkılmayan bir şehir düşünün. Biz o İstanbul’u alıp bu hale getirdik. Eksiklerimiz yok mu tabi ki var. Hatta bazı yanlışlar yapılmadı mı elbette yapıldı. Fakat İstanbul’a yapılanların yanında bunları konuşmak abesle iştigaldir. Hepsinin farkındayız. Bunların hepsini telafi edeceğiz.

Eksiklerimiz yok mu tabi ki var. Hatta bazı yanlışlarımız olmadı mı tabi ki oldu ama İstanbul’a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız. İnşallah hepsini de telafi edeceğiz. Türkiye’nin sadece şu 4-5 yılda yaşadıkları herkes için ibret vesikasıdır. Meydanı sokakları kaoslara sürüklemek isteyenlere bırakmadık.

YA SENİN BU KESİNTİNDEN NE OLUR: Meydanı bugün ABD’ye taşınmış olan sahte dosyalarla ülke yönetimini ele geçirmek isteyenlere bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak vatanı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Şimdi silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz.
Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon avroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur.
Yüzde 11,1 ile dünya birincisi olduk. Buna rağmen Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Üstelik buna ana hıyanet partisi de katılmış.

DAHA ÇOK ŞEYLER GELECEK: Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenini de gereken dersi vermesini bekliyorum. Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerelerinde sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzle şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var.

TÜRKİYE İKİ YÜZLÜLÜKLERİ UNUTMAYACAK: ABD’ye dosya taşıyorlar. Kim için? ABD için. Kim için? FETÖ için. Ama milletimiz bunları affetmeyecek. Terör örgütüne değil de terör örgütüne yapılan operasyonları eleştirenleri milletimiz affetmeyecek. 2019 bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı yıl olacaktır. Türkiye’de NATO’da, ABD’de karşı karşıya kaldığı iki yüzlülükleri unutmayacaktır. Cumhuriyetin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarda hedef gösterenlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır.

KUDÜS’TE EDEPSİZLİK VAR: Bugün Kudüs’te bir taciz tecavüz hadsizlik zulüm ve tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeye çalışmak, hiçbir inanç sisteminin, bilhassa Müslümanları kabul edebileceği bir durum değildir. 

Ekleme Tarihi: 15 Ara 2017 17:24