Politika Güncelleme Tarihi: 10 Ara 2017 20:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'a kolay olmadığını göstereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu kararın hayata geçirilmesinin kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmündedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'a kolay olmadığını göstereceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü başkenti ilan eden İsrail’e “Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Bu milletin mazisinde, Ey İsrail, asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur, katliam, zulüm, işkence yoktur” sözleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KATLEDİLİYOR: Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde, ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor. Bizden, bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi, çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi bekliyorlar, bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ediyorlar. Kardeşlerim, Müslüman, hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandır, bu böyle biline. Biz, ‘Kim var’ diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan, fert fert ‘Ben varım’ diye haykırmayı, hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur. Tavrımızı muhataplarımızın kimliğine, diline, dinine, gücüne göre değil, haklı mı haksız mı olduğuna bakarak belirleriz. Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz.

KASVETLİ GÜNLER: Ülkemizin merkezinde yer aldığı coğrafya kasvetli günler yaşıyor. Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de savaş için gayret sarf ediyor. Birileri İslam dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor.

MAZİMİZDE ETNİK TEMİZLİK YOK: Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Bizden sessiz kalmamızı, adaletsizliğe boyun eğmemizi bekliyorlar, bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yok. Bu milletin mazisinde, Ey İsrail, asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur, katliam, zulüm, işkence yoktur. Birilerinin tehditlerinden yılacak, şantajlarına boyun eğecek bir millet değiliz

KOLAY DEĞİL: Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak, İstanbulumuzda İslam ülkelerinin liderlerini, hükümet başkanlarını olağanüstü bir zirvede bir araya geyiriyoruz. Burada belirleyeceğimiz yol haritası ile kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedir. Orayı başkent olarak ilan etmeniz, binanızı oraya taşımanımız yok hükmündedir. Yarın akşam sayın Putin ile de hem bu meseleyi hem de Suriye meselesini etraflıca değerlendireceğiz.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin ardından, toplu açılış töreni nedeniyle düzenlenin mitingde de konuştu. Erdoğan’ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı.

EMLAK MI ALIP SATIYORSUN!: ABD’nin Kudüs’ü başkent ilan etme kararı geçersizdir. Ey Trump sen 1980’deki BM kararını nasıl geçersiz sayıyorsun? Böyle bir yetkin var mı? Tek başına bir emlak mı alıp satıyorsun? Büyük devlet olarak senin yapman gereken barışa katkı sağlamaktır.

İSRAİL TERÖR DEVLETİ: 1947-67 arasında Filistin küçülmeye başladı. 1967’de İsrail iyice büyüdü. Geliyoruz bugüne. Mevcut durum. Şu anda İsrail ne oldu, bugün ve Filistin ne oldu? Filistin mazlum, mağdur. İsrail tam bir işgal devleti. Dünyanın almış olduğu hiçbir kararı bugüne kadar bu İsrail tanımamıştır. İsrail terör devletidir, terör. 14 yaşındaki çocuğu, gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyorlar.

KUDÜS KARDEŞ ŞEHİR: Kudüs, İstanbul’un kardeşi, Konya’nın, Sivas’ın, Diyarbakır’ın dostudur. Kudüs, bizim gözümüzün nurudur. Çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. İşgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin insafına da bırakmayacağız. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Ekleme Tarihi: 10 Ara 2017 20:33