Politika Güncelleme Tarihi: 13 Şub 2018 11:15

Devlet Bahçeli'den ABD'ye Vietnam göndermeli tepki

MHP lideri Bahçeli, ABD'ye Vietnam üzerinden tepki gösterdi. Bahçeli, "Amerika Vietnam’da yaşadıklarını unutmaz. yıllarca etkileri sürdü, semptomları hâlâ devam ediyor. Türkiye onların 5 katını yapar" dedi.

Devlet Bahçeli'den ABD'ye Vietnam göndermeli tepki

MHP Genel Başkanı, ABD’ye 1955’te başlayıp 1973’te son bulan Vietnam Savaşı’nı hatırlatarak tepki gösterdi.

Partisinin Antalya’daki kampında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, ABD’nin, YPG’nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ye (DSG) olan desteğine ilişkin soruyu yanıtladı.

‘SEMPTOMLARI DEVAM EDİYOR’

Aydınlık’ın aktardığına göre, 20. yüzyılın ikinci yarısına damga vuran savaşlardan biri olan  Vietnam Savaşı’nı hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:
“Amerika Vietnam’da yaşadıklarını unutmaz. yıllarca etkileri sürdü, semptomları hala devam ediyor. 20 milyonluk bir ülke 200 milyonluk bir ülkeye kök söktürdü. Türkiye onların 5 katını yapar.”

Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sırasında vurulan Türk tankının ABD’ye ait bir silahla vurulduğu iddialarını da değerlendiren Bahçeli, “Böyle bir sonuç elde edildiği an, ABD benim nezdimde sabıkalı devlet olur” dedi.

‘CHP GENEL BAŞKANI NE KADAR KIVRANIRSA KIVRANSIN AFRİN’E  GİRİLMELİ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afrin’in merkezinde sivillerin olduğu ve daha fazla asker kaybedilebileceğine dair uyarıları da hatırlatılan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı ne derse desin ne kadar kıvranırsa kıvransın Afrin’e mutlaka girilmeli, tepeden tırnağa teröristlerden ayıklanmalıdır” dedi.

‘OLACAKLARI HESAP EDEN VAR MIDIR?’

Türkiye ile ABD’nin karşı karşıya gelme ihtimali olduğunu belirten Bahçeli,  “Türkiye ile ABD arasında görüş menzili sıfıra iner, diyalog kopar, temas kesilir, eller tetiğe giderse ve de siyaset yerine silah konuşursa olacakları hesap eden, sonuçlarını düşünen var mıdır?” diye konuştu.

OSMANLI TUĞRALI AFRİN YÜZÜĞÜ

Bahçeli, Afrin operasyonu için kendisinin tasarladığı ve parmağına taktığı yüzüğe ilişkin de konuştu ve  “Bu yüzük Afrin’e gireceğimizin işaretidir” dedi.

Bahçeli, yüzüğün bir tarafında Osmanlı tuğrası diğer tarafında Yeniçeri askeri bulunduğunu, ortasında da ay ve yıldız yer aldığını söyledi.

Ekleme Tarihi: 13 Şub 2018 11:15