Politika Güncelleme Tarihi: 10 Ara 2017 20:31

Devlet Bahçeli: Ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına ilişkin bir soruya, " Bizim belediye başkanlarımızın alnı açıktır, başardığımızda öpülmek üzere. Ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere" yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli: Ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere

MHP lideri Devlet Bahçeli, Rıza Sarraf’ın Türkiye’ye getirilerek yargılanması çağrısını yineledi.

Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin , “MHP’de soruşturmayı gerektirecek bir hata olmaz. Hata varsa düzeltilir. Hata kusura dönüşürse başkaları gibi başka şeyler olur. Bizim belediye başkanlarımızın alnı açıktır, başardığımızda öpülmek üzere. Ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere” yanıtını verdi.

‘İTTİFAKA YOL VERMEK LAZIM’

Bahçeli, seçim ittifakı konusunda, “Önümüzdeki seçimlerde eğer yüzde 49 ittifakı, CHP, HDP, İP ile birlikte götürmek istiyorlarsa bunlara bir zemin vermek lazım. Hukuki dayanağı olan bir ittifaka gitsinler. Bizimki bir öneri, tartışmak için değil de, C ittifakı da Türkiye için bir öneri olabilir. Aynı zamanda Cumhur ittifakı demektir. Ön hazırlıklar tamamlandığı takdirde üzerinde bir inceleme yaparlar” dedi.

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına ilişkinse Bahçeli şu yorumda bulundu: 1.5 milyarı aşkın Müslüman var dünyada. Trump’a ve İsrail’e karşı intifada bulunmalarında çok büyük bir fayda var. Zannediyorum Cumhurbaşkanlığı’nın İstanbul’da yapacağı toplantıya davet edilen bütün Müslüman ülkelerin katılmasında fayda var.
 
Bahçeli, Rıza Sarraf’la ilgili ise “Çaprazdan kurtardılar bakalım, önümüzdeki günlerde neler olacak? Sarraf Türkiye’ye getirilmeli, Türk yargısında yargılanmalıdır” çağrısında bulundu.

Ekleme Tarihi: 10 Ara 2017 20:31