Politika Güncelleme Tarihi: 26 Kas 2017 22:00

Devlet Bahçeli: İYİ Parti'yle hesabımız acıklı olacak

Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli isim vermeden İYİ Parti'yi eleştirirken, hesaplarının acıklı olacağını söyledi.

Devlet Bahçeli: İYİ Parti'yle hesabımız acıklı olacak

Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı'na lise ve üniversiteli öğrencilerin ağırlıkta olduğu bir katılım oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurultayda yaptığı konuşmada ismini anmadan İYİ Parti'yi eleştirirken "Güneşe bakmaya cesareti olmayan, ama güneş iddiasında bulunanlar, gölgede kalmaya, gölgeyi ışık sanmaya mahkûmdur. Ve bunlarla hesabımız acıklı olacaktır" dedi. bahçeli gençlere seslenirken de "Ülkücüler serttirler ama odun gibi değil elmas gibi serttirler" ifadesini kullandı.

Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda toplandı.

Ülkü Ocakları Derneği tarafından organize edilen Kurultay için farklı illerden çok sayıda genç Ankara’ya geldi. Tek bir MHP pankartının yer aldığı salon Ülkü Ocakları Derneği’nin renkleri mavi beyaz balonlarla süslendi.

Kurultay Salonu’na MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’e ait sözlerin yer aldığı pankartlar asıldı. Pankartlarda “Türk Devletinin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk milletinin teminatı ve istikbali gençliktir”, “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden ceset olur”, “Ülkü Ocakları yaşatılmalı çünkü Ülkü Ocakları hepimizin yetiştiği kutsal bir ocaktır” sözleri dikkat çekti.

Katılımcıların büyük kısmının lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gençler konuşmalar öncesi sahne alan müzik gruplarının seslendirdiği şarkılara eşlik etti. “Ölürüm Türkiyem” şarkısına salondaki tüm katılımcılar eşlik etti. Kerkük türküsü “Altın Hızma” da büyük ilgi gördü.

Program sırasında Kerkük’ten gelen bir vatandaş kısa bir konuşma yaptı. Salondakiler konuşmaya “Kerkük Türk’tür Türk kalacak” sloganı ile eşlik etti.

‘TÜRKMEN BEYİ’ AYAKTA KARŞILANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salona “Türkmen Beyi Hoş geldiniz” anonsuyla girdi. “Kurt” işaretiyle katılımcıları selamlayan Bahçeli salonu selamlarken “Durma İlerle Evlatların seninle”, “Devletin başına Devlet gelecek” sloganları atıldı.

“Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Bahçeli doğumunun 100. yılını kutladıkları Alparslan Türkeş’in fikirlerinin geçerliliğini koruduğunu belirterek “Ülkücüyüz. Son nefesimize kadar turancıyız” dedi.

Gençlere seslenen Bahçeli, “Dalınızı kıranın, ağacını sökünüz. Vatana kem gözle bakanı silindirle eziniz. Bunları yaparken hukuktan ayrılmayın. Türk gençliğini sokakta bulmadık sokakta kaybetmeyeceğiz. Çağı yorumlamakla yetinmeyin. değiştirmekle de uğraşın” dedi.

‘BUNLARLA HESABIMIZ ACIKLI OLACAKTIR’

“Ülkücüler serttirler ama odun gibi değil elmas gibi serttirler” diyen Bahçeli isim vermeden İYİ Parti’yi eleştirdi. Bahçeli şunları söyledi:

“Ülkücünün yeri MHP’dir. MHP, Türk milletinin eseridir, Türk siyasetine ve Türk tarihine hediyesidir. Ülkücü nesiller hamdolsun davanın onurunu koruya koruya, namusunu savuna savuna, namertleri yene yene yoluna devam edeceklerdir. Bazıları vardır, göz yumduğumuz kadar dürüst, sustuğumuz kadar insandırlar. Bunlara göz yummayacağız, bunlara karşı da susmayacağız. NATO beslemelerine, FETÖ’cü hainlere, PKK’lı, PYD’li, IŞİD’li canilere karşı milletle yan yana, devletle sırt sırta vererek sonunu hesap etmeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Güneşe bakmaya cesareti olmayan, ama güneş iddiasında bulunanlar, gölgede kalmaya, gölgeyi ışık sanmaya mahkûmdur. Ve bunlarla hesabımız acıklı olacaktır. Bir kişiden başlayarak, günden güne büyüyen bir davanın nasıl olabileceğini hepimize gösteren, büyük ve dengesiz adımlar yerine; ufak ve sabırlı adımlarla uzun yolları kat etmenin sırlarını öğreten Başbuğumuzun kutlu emaneti çiğnetilmeyecektir. Fikir, iman, ülkü aşkı. İnsanları güçlü yapan bunlardır.” diyerek, azmin, kararlılığın, istikrarın, sorunları aşmada en etkili çözüm yolu olduğunun işaretini veren Başbuğumuzun anılarını ve adını şer planlarda kullanmaya yeltenenleri de Allah’ın izniyle şaşkına çevireceğiz.”

MİLLİYETÇİ HAREKET VATAN GÖREVİNE HAZIRDIR’

Ülkücü gençliğin “Sadakat, Sevda ve Hizmet Sözleşmesi” bulunduğunu anlatan Bahçeli, “Bu sözleşme tek taraflıdır. Alacak hanesi boş, borç hanesi yüklüdür. Yolu doğru olanın yükü de ağırdır. Alacağımız; helallik ve duadan başka bir şey değildir. Borcumuz ise; canımızla, kanımızla ödenecek kutsal vatan ve millet borcudur. Biz bu sözleşmeyle Ülkücü olduk, gerektiğinde bu borcu seve seve ödemeye yemin ettik. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, vatan görevine hazırdır. İhanet ve husumet kuşatmasını yarmaya kararlıdır. Türkiye’ye biçilmeye çalışılan kefeni yırtmaya, gerekirse yeni bir Kurtuluş Savaşına, gerekirse Anadolu’yu yeniden fethetmeye gönüllüdür. Milliyetçi Hareket, Ülkücüler ve Bozkurtlar bu uğurda canlarını feda etmeye dünden razıdır. Bu ruh, bu iman, bu cesaret, bu azim ve kararlılık buradadır, bugün bu salondadır” dedi.

“Büyük Türk milleti bitti demeden Milliyetçilik davası bitmeyecek, Ülkü meşalesi sönmeyecektir” diyen Bahçeli, konuşmasını “Ne mutlu Türküm” diyerek bitirdi.

Ekleme Tarihi: 26 Kas 2017 22:00