Politika Güncelleme Tarihi: 8 Kas 2016 18:12

Edirne esnafı isyan etti, Demirtaş bağlama istedi

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne F Tipi Cezaevine getirilmesine Edirneliler tepki gösterdi, esnaf isyan bayrağı açtı. Demirtaş ise avukatlarından bağlama istedi.

Edirne esnafı isyan etti, Demirtaş bağlama istedi
Geçtiğimiz hafta sonu tutuklanan ve Edirne F Tipi Cezaevine getirilen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye getirilmesine tepkiler sürüyor. Sanal alemde tepkilerini ortaya koyan Edirnelilerden sonra esnaf da isyan bayrağı açtı. Demirtaş ise ziyaretine gelen avukatından bağlama ayarlamasını istedi.

DEMİRTAŞ GELDİ, SOKAKLAR BOŞALDI

Hafta sonu işlerinin yarı yarıya düştüğünü ve olay çıkacak korkusu ile çevre illerden birçok kişinin Edirne'ye gelmediğini belirten esnaf, "Demirtaş'ı cuma gecesi getirdiler ve cumartesi, pazar Edirne sokakları bomboş kaldı. Esnaf olarak en fazla hafta sonları iş yapıyorduk. Oysa hafta sonu işyerlerimiz boş kaldı.

Zaten ekonomik olarak sıkıntıdayız. Şimdi üzerine tuz-biber oldu. Edirne caddeleri boş, otoparklar boş. Birçok müşterimiz arıyor ve soruyor, ' Edirne'de olay çıktı mı? Diyarbakır ve İstanbul'dan Demirtaş hayranları geliyor mu?' diye. Ne kadar anlatırsak anlatalım kimse anlamıyor.

Huzur kenti Edirne'nin huzuru bozulacak. Sadece yerli turistler değil, yabancılar da gelmiyor. Terör korkusundan yabancı müşterimiz azalmıştı, şimdi ise hiç gelmeyecekler. Demirtaş'ı istemiyoruz. Nereye götüreceklerse götürsünler ama Edirne ve Trakya olmasın. Silivri cezaevi uygun. Alıp hemen oraya götürsünler ve daha fazla zarar vermesinler." dediler.

AVUKATINDAN BAĞLAMA AYARLAMASINI İSTEDİ!

Ayrıca HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaretine gelen avukatından bağlama istedi.

"KANDIRA'DA KALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORDUM"

Demirtaş, Edirne'deki cezaevine getirilişini avukatına şöyle anlatmış: "Tutuklanan diğer arkadaşlarımız THY'nin tarifeli uçağıyla gönderilirken biz Figen Yüksekdağ ile birlikte özel bir jetle Kocaeli'ye götürüldük. Ben de Kandıra'da kalacağımı düşünüyordum ancak Yüksekdağ bırakıldıktan sonra uçak Çorlu'ya hareket ettik. Buradan da askeri bir helikopterle Edirne'de aydınlatılmış bir stadyuma getirildim."

"BELLİ Kİ BU CEZAEVİNDE ÇOK BESTE YAPACAĞIM"

Demirtaş, ziyaretine gelen avukatına "Belli ki bu cezaevinde çok beste yapacağım. Bana bir bağlama ayarlayabilirsen sevinirim." dedi.

Ekleme Tarihi: 8 Kas 2016 18:12