Politika Güncelleme Tarihi: 10 Kas 2017 13:48

Erdoğan: Birileri Atatürk'e "Atatürk" dedik diye senaryo yazıyor

Atatürk'ü Anma Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor." dedi.

Erdoğan: Birileri Atatürk'e

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla  Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen  Atatürk'ü Anma Töreninde konuştu. Erdoğan, "Birileri çıkmış biz  Atatürk'e  Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Adı Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu ifade etmemizden daha doğal ne olabilir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ülkemizde eskiden beri hep  Atatürk ve Atatürkçülük tartışması yaşanmıştır. Milletimizin gönlündeki  Atatürk ile sonradan kavramlaştıran Atatürkçülük ile fark ortaya çıkmıştır. Milletimizin Mustafa'ya saygısında en küçük tereddüt yoktu, Milletimizin Kemal'le de en küçük derdi bulunmuyor.  Atatürk konusunda da hiç bir derdi olmadığını gayet iyi biliyoruz.

" CHP TÜRK LİRASI ÜZERİNDEN ATATÜRK'ÜN RESMİNİ KALDIRDI"

Atatürk ebediyete irtihal ettikten sonra o ana kadar Türk lirası üzerinde  Atatürk'ün resmi vardı. Sonra o resim paranın üzerinden kaldırılmış onun yerine İnönü'nün resmi konulmuştur. Onu oluşturan kim, o olmamaktaki  CHP'nin ta kendisidir. Bu tarihten sonraki  CHP önce  İsmet İnönü'nün daha sonra başına geçen öteki başkanların  CHP'si olmuştur. Bugünkü  CHP de başındaki malum zatın  CHP'sidir.  Atatürk'ün mirasçısı bulunduğu iddia edilen  CHP'nin  Atatürk'le olan ilişkisi 10 Kasım 1928'de kesilmiştir.

Kurtuluş Savaşımız milletimizin topyekün kıyamının adıdır. Böyle bir mücadeleye liderlik eden ismin milletin gönlünden en kıymetli yere sahip olması kadar ciddi bir şey rahatsız olandır.

Elbette herkes gibi  Atatürk de eleştirilebilir. Yüce Allah dışında hiç kimse layüsel değildir. Ancak eleştirmek başkadır, hakkı tespit etmek başkadır. Bizim saygı sınırları içerisindeki eleştirilere diyecek bir şey yoktu. Hakaretamiz bir tarzda ortaya konulan ifadeleri de doğru bulmadığımızı hususilikle belirtmek istiyorum. En büyük eserim dediği Cumhuriyetimize, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma mirasına sahip çıkarak  Atatürk'ün mirasını ve anısını bu mirasçıların zulmünden kurtarıyoruz.

"BİRİLERİ ATATÜRK'E 'ATATÜRK' DEDİK DİYE SENARYOLAR YAZIYOR"

Birileri çıkmış biz  Atatürk'e  Atatürk dedik diye bir sürü çeşidi yazıyor. Adı Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu ifade etmemizden daha naturel ne olabilir. Söylemi Marksist, faşist çevrelerin tekeline mi bırakacağız.  CHP gibi amorf bir partinin  Atatürk'ü milletimizinden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz.

"AFRİN'DE YAPILMAKTA OLAN DA BUDUR"

Biz Kurtuluş Savaşımıza başlarken duyuru ettiğimiz Misak-ı Millimize de sahip çıkamadık.  Suriye ve  Irak'taki gelişmelerde olmamakta olmamakta dillendiriyorum. Biz Misak-ı Millimize yeniden sahip çıkmak zorundayız diyorum. Eğer o hudutlar içerisinden ülkemize saldırılar oluyorsa buradan buyurun devam edin deme lüksümüz rahatsız olandır. Gereğini, gerektiği biçimde yapma zorunluluğumuz var.  İdlib'de yapılmakta olan budur, açıklıyorum.  Afrin'de yapılmakta olan da budur. Orada olanlar bizim akrabamız, onların değil. Öyle ise akrabalarımızın hukukuna da sahip çıkmak zorundayız.

BUGÜNKÜ TÜRKİYE DÜNÜN TÜRKİYE'Sİ DEĞİLDİR

Bu iş lafla yapılamıyor. Bu iş yürekle oluyor, imanla oluyor. Razı olacağımizin en asgarisi şekilde duyuru ettiğimiz bu sınırların dahi gerisinde bir anlaşmayı  Lozan'da şartlar gereğinde kabul etmek zorunda kaldık.  Lozan kazanımları bulunduğu gibi kayıpları da olan bir anlaşmaydı. Ekonomik ve siyasi boyutunu bir kenara bırakarak söylüyorum. Ülkemizin Güneydoğu sınırlarında yaşadığı en ciddi sorunlar Misak-ı Milli'den verilen tavizlerdendi. Göremedikleri bir şey var, bugünkü  Türkiye dünün  Türkiye'si değildir, bunu böyle bilin.

Ekleme Tarihi: 10 Kas 2017 13:48