Politika Güncelleme Tarihi: 24 Eki 2017 13:49

Erdoğan'dan İstanbul'daki belediyelere gözdağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ilçe belediyelerindeki değişimle ilgili "Gündemde yok ama olmayacağı anlamına gelmez" dedi. Erdoğan daha önce Gökçek'in istifasıyla ilgili soruya da benzer bir yanıt vermişti.

Erdoğan'dan İstanbul'daki belediyelere gözdağı

Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştuktan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, "İstanbul'daki gibi  Ankara'da da belediye başkanı için bir istişare toplantısı olacak mı?" sorusuna "Her zaman yaptığımız gibi" diye cevap verdi.

GÖKÇEK'İN YERİNE KİM GELECEK?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek'in istifa edeceğini açıklamasının ardından yerine kimin geleceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "İstişareler devam edecek.  İstanbul'da da toplantılar, istişareler yapıldı" dedi.

"İLÇE BELEDİYELERİNDE DEĞİŞİM" İDDİASI

Erdoğan,  İstanbul'da 'Hayır' oyunun çıktığı ilçe belediyelerinde değişime gidileceği yönündeki soruya ise, şu anda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ancak olmayacağı anlamına da gelmeyeceğini söyledi.

İstanbul'da 16 Nisan referandumunda "Hayır" çıkan ilçelerin AK Partili belediye başkanlarının da istifasının isteneceği iddia edilmişti.

GÖKÇEK İÇİN DE AYNI YORUMU YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, 20 gün önce  Melih Gökçek'in istifası iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya şu yanıtı vermişti: Şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez

Ekleme Tarihi: 24 Eki 2017 13:49