Politika Güncelleme Tarihi: 24 May 2017 18:00

Erdoğan: Kavurmacı'nın faturasını AK Parti'ye kesmek kimsenin haddi değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topbaş'ın damadıyla ilgili soruya 'Yargıyla alakalı bir sorun. Partinin içerisinde bir konumu olmadığı halde AK Parti'ye fatura kesmek kimsenin haddi değil.' diye cevap verdi.

Erdoğan: Kavurmacı'nın faturasını AK Parti'ye kesmek kimsenin haddi değil

NATO Zirvesi için Brüksel'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı, "Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söylerim, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadını söylüyorsan, bu konu şu anda yargıyla alakalı." dedi.

"MUHALEFETİN AK PARTİ'YE FATURA KESMESİ HADDİ DEĞİL"

Bürüksel'e hareketi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'siyasette FETÖ temizliği ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesi sorusuna' da cevap verdi. Erdoğan, "Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söylerim, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadını söylüyorsan, bu konu şu anda yargıyla alakalı. Kalkıp denetimli serbestlik kararı vermiş, beraat vermemiş. Dolayısıyla yargıyla alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu olmadığı halde AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar." dedi.

Ekleme Tarihi: 24 May 2017 18:00