Politika Güncelleme Tarihi: 19 May 2017 22:10

HDP'de Figen Yüksekdağ'ın yerine gelen isim

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Fiğen Yüksekdağ'ın tutuklanmasının ardından milletvekilliği ve parti üyeliği düşmüştü. HDP'de Figen Yüksekdağ'ın yerine gelen isim belli oldu.

HDP'de Figen Yüksekdağ'ın yerine gelen isim

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı iken vekilliği ve HDP üyeliği düşen Figen Yüksekdağ’ın yerine  getirilecek isim belli oldu. HDP eş genel başkanlığa Serpil Kemalbay getirildi.

Figen Yüksekdağ'dan boşalan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkalığını ve MYK üyeliğini Serpil Kemalbay yürütecek.

Partilerde genel başkan değişimi kongre ile gerçekleştiğinden Serpil Kemalbay vekaleten bakacak. Tutulanan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği ve parti üyeliği düşmüştü.Yerine seçim yapılabilmesi için HDP'nin olağanüstü kongreye gitmesi gerekiyor. Olağanüstü kongreye kadar olan süreçte Figen Yüksekdağ’ın yerine vekaleten HDP MYK üyesi Çalışma Yaşamı ve Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay atandı.

Süreç şöyle işledi. HDP Kadın Meclisi partinin yeni eş genel başkan adayını belirlemek için bir dizi toplantı yaptı. Toplantıda eş genel başkanlık için öneriler değerlendirdi.Gerçekleşen toplantılarda eş genel başkan adayı olarak HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, SYKP Eş Başkanı Tülay Hamitoğlu ve HDP MYK üyesi Serpil Kemalbay’ın isimleri geçti. Son yapılan toplantıda ortak bir karar çıktı ve Serpil Kemalbay yeni eş başkan adayı oldu.

HDP'nin 20 Mayıs 2017'de Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak Olağanüstü Kongresi’nde tek eş başkan adayı Serpil Kemalbay olacak. Diğer taraftan Edirne'de cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş HDP Eş Genel Başkanı görevine devam edecek.

(Gazete Duvar)

Ekleme Tarihi: 19 May 2017 22:10