Politika Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 02:45

Kabinede gidecek ve kalacak bakanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanı olmasının ardından gözler değişiklik olacağı iddia edilen yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Bakanlar Kuruluna çevrildi. Kulislerde gidecek ve kalacak bakanlar konuşuluyor. İşte o iddialar

Kabinede gidecek ve kalacak bakanlar

AK Parti Genel Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede "Başbakan yardımcılıkları ile dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre, orman ve su işleri gibi bakanlıklarda görev değişimine gideceği iddia ediliyor.

Erdoğan ve kurmayları tarafından AK Parti’de “yeni atılım dönemi” olarak tanımlanan planın ikinci aşamasına geçiliyor. AK Parti yönetiminde ve kabinede değişiklikler bu hafta hayata geçecek. AK Parti Çarşamba günü parti grubunu toplanacak ve parti grubunda Başbakan Binali Yıldırım'ın grup başkanı seçilmesi bekleniyor. AK Parti’de 998 gün sonra 1414 rekor oyla genel başkanlığı yeniden alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı sonrası partide ikili yapı resmen başlamış olacak.

ÖNCE MYK DEĞİŞECEK

AK Parti kurmaylarından elde edilen kulis bilgisine göre partinin bu hafta içerisinde yeni MKYK’yı toplanması bekleniyor. AK Parti'nin genel başkan yardımcılarından oluşacak yeni MYK’nın da aynı gün içinde belirleneceği de iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkan olduğu partinin yeni yönetiminde Başbakan Binali Yıldırım tüzük değişikliği ile genel başkanvekili olarak yer alacak.

AK Parti MKYK’sındaki bazı isim değişiklikleri parti MYK'sının nasıl şekilleneceği konusunda da fikir verdi. AK Parti'de listede yer verilmeyen Nükhet Hotar, Şaban Dişli ve Yasin Aktay veda ederken onlardan boşalan yerlere Hamza Dağ, Mahir Ünal, Efkan Ala ve Zelkif Kazdal’ın geleceği ve parti yönetimine gireceği iddia ediliyor.

AK Parti'deki MYK'nın yanı sıra yapılacak diğer bir önemli değişiklik de kabinede olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın yeni kabine üzerinde titizlikle çalıştığı biliniyor.

KİMLER KALACAK

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’ndaki değişiklikler kabine konusunda da fikir verdi. AK Parti’de Başbakan Yardımcısı, İçişleri, Dışişleri, Adalet ve Enerji Bakanı dışında MKYK’ya kabineden isim alınmadığından, Berat Albayrak, Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli’nin yerini koruyarak kabinede kalacağı yorumları yapılıyor.

Diğer taraftan kabinede Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın gidebileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ise yerini koruyacağı öne sürülüyor. Kabinedeki olması muhtemel değişikliklerin başbakan yardımcılıkları, dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre ile orman ve su işleri gibi bakanlıklarda geçrekleşeceği iddia ediliyor.

Değişiklik kabine ile sınırlı olmayacak. Yeni göreve gelen bakanlarla birlikte eş zamanlı olarak tüm bakanlıklar öncelikli projelerden oluşan yeni bir eylem planı hazırlayacak ve yeni dönemin önceliklerini halka duyuracak. 

AK Parti'de değişim bunlarla da sınırlı olmayacak. Partideki zorunlu düzenlemelerden sonra asıl büyük operasyon, Türkiye genelindeki teşkilat ve belediyelerde yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimlerle ilgili sık sık sorunlar yaşandığını dile getirmişti bunun üzerine değerlendirmeler başladı. 

KABİNEDE YERİNİ KORUYANLAR

Ankara kulislerindeki iddiaya göre Kabinede yerini koruyan bakanlar ise Sosyal ve Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak. AK Parti'yi ve hükumeti yoğun bir dönüşüm maratonu bekliyor.

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 02:45