Politika Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 11:59

Kadir Topbaş'ın Kültür A.Ş. 1453 Kültür ve Sanat Dergisi isyanı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kültür A.Ş.'nin çıkardığı 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ndeki skandal Erdoğan hakareti sonrası patladı, kendisine manipülasyonlarla tezgah kurulduğunu iddai etti.

Kadir Topbaş'ın Kültür A.Ş. 1453 Kültür ve Sanat Dergisi isyanı!

İBB belediyesinin çıkardığı 1453 İstanbul Kültür ve Sanat dergisindeki skandalla ilgili konuşan Başkan Kadir Topbaş, hakkında manipülasyonlar yapılarak tezgah kurulduğunu ve şahsının son dönemde hedefe konulduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan 1453  İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan fotoğrafla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

"BELEDİYE VE ŞAHSIM ÜZERİNDE CİDDİ BİR PROVOKASYON VAR"

İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuyla ilgili açıklamasında "Yaşananları maalesef çok üzücü bir olay olarak değerlendiriyorum. Üzüntüm şu ki 2004 görevi devraldığımdan bu zamana kadar arası sıra son dönemlerde ise sık sık belediye ve şahsım üzerine yapılan ciddi bir provokasyon var. Birilerinin hedefine konulduk ve bunu anlamak mümkün değil. 453  İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nde görülen bu olay yenilir yutulur bir olay değil. Yapılan tamamen adilik ve ahlaksızlıktır. Tabiki yapılanlar hakkında suç duyurusunda bulunularak gereği yapılacak, dergide çalışanların iş akitlerini feshederek dergiyi kapattık" dedi.

"BİR YERLERDEN BUNLAR TEZGAHLANIYOR"

İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Geçmiş günlerde de 2013'teki fotoğrafları sanki 15 Temmuz 2016'da çekilmiş gibi yansıtmak nasıl bir etik anlayıştır, bunu da anlamak gerçekten mümkün değil. Ben konuyla ilgili yargıya müracaat ettim ve yapılanlara cevap vermedim. Yine İbn Haldun Üniversitesi'nin tanıtım afişlerinde de oynamalar yapılmıştı o da bize maledildi. Nedir bu kadar hedefe konulmak, amaçları nedir. Ben bunlardan yapanların farklı maksatları ve farklı amaçları olduğunu anlıyorum. Bu olaylar bir yerlerden manipüle ediliyor.Bu olaylar bir yerlerden bunlar tezgahlanıyor" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından çıkarılan, içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren ifadelere yer verilen 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini alelacele kapattı.

Dergi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından çıkarılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nin kapatıldığı duyuruldu

DERGİ SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi çıkardığı son sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hazırlanmış ismi üzerinde oynanarak hakaret içeren ifadelerine dönüştürülmüş bir görsel kullanılmıştı. Derginin kullandığı hakaret içerikli görsel akşam saatlerinde sosyal medyada yayıldı ve yayılmasıyla birlikte kullanıcılardan da büyük tepki gördü.

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 11:59