Politika Güncelleme Tarihi: 30 Ara 2017 18:46

Kemal Kılıçdaroğlu: "Ben ne olacağım" diyen derhal istifa etsin

CHP lideri Kılıçdaroğlu partililere, "Bir CHP’li çıkar ‘ben ne olacağım’ derse, derhal CHP’den istifa etsin, derhal" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir CHP’li çıkar ‘ben ne olacağım’ derse, derhal CHP’den istifa etsin, derhal. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönen insanları istemiyorum. Birbirine sırtına dönenlerin hiçbirisi bu partide bir yere gelmeyecek. Delege hesabı yapanların partide işi yoktur. Zaten kurultaydan sonra bir de tüzük kurultayı yapacağız. Herkesin her telden konuştuğu değil, herkesin Türkiye’nin sorunlarını azimle ve kararlılıkla dile getirdiği bir tüzük yapacağız ve herkes aynı dili konuşacak” diye uyardı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana İl Kongresine katıldı. Kongrede konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“BUGÜN TÜRKİYE’DE HİÇ KİMSENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOKTUR”

“Bu beylerin yakınları Türkiye’de vergi ödememek için gittiler Man Adalarında 1 sterlinlik şirketler kurdular.

15 Temmuz darbe girişimine hep beraber karşı çıktık.

20 Temmuz’da OHAL ilan edildi. Bugün geldiğimiz noktada kimsenin FETÖ ile falan mücadele ettiği yok, ben muhalifleri nasıl sustururum sürecine evrildi Türkiye. Devlet dediğimiz kurum bir kişinin tekeline teslim edilmiş durumdadır. Bugün Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Eğer bir ülkede suçluyu hakim değil de siyasi otorite belirlerse o ülkede yargı bağımsızlığı yoktur ve o ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.

“SİZİN FERİŞTAHINIZ GELSE BİZE BİR MİLİM GERİ ADIM ATTIRMAYACAK”

20 Temmuz sonrası artık Türkiye’de kimin suçlu olup olmadığına hakimler değil, önce birileri karar veriyor. Bu suçludur diyor. Ben bunları söylediğim zaman bizi suçluyorlar. Sanıyorlar ki onlar bizi suçlayacak, Kılıçdaroğlu geri atım atacak. Size söz veriyorum, namus sözü veriyorum, bir milim bile geri adım atmayacağız. Sizin feriştahınız gelse bize bir milim geri adım attırmayacak. Bir milim bile geri adım atmayacağız. Çünkü bir davanın insanlarıyız. Bizim mücadelemiz şahsi bir mücadele değildir, bizim mücadelemiz ailemizin mücadelesi değildir, bizim mücadelemiz bir parti mücadelesi değildir, bizim mücadelemiz Türkiye’nin bekası mücadelesidir. Bu ülkenin bütün insanlarına sesleniyorum. Kim kendisini nasıl tanımlıyorsa ister Ülkücü ister muhafazakar ister İslamcı ister demokrat ister sosyal demokrat ister liberal nasıl tanımlıyorsa, nasıl bayrağımız birse nasıl vatanımız birse demokrasimiz de bir olmalıdır. Demokrasimizi büyütmeliyiz. Bu ülkede lider sultasına son vermeliyiz.

“SİZ KİM OLUYORSUNUZ DA BENİ KORKUTMAYA CESARET EDİYORSUNUZ”

Gece yarısı hakim değiştiriyorlar. Neymiş, benimle ilgili açılan tazminat davalarına, gece yarısı değiştiriyorlar, başka bir hakim atıyorlar, sanıyorlar ki oraya bir hakim atadık, Kılıçdaroğlu’nu mahkum edecek, Kılıçdaroğlu da çekinecek, bir daha laflar etmeyecek, siz kim oluyorsunuz da beni korkutmaya cesaret ediyorsunuz. Ben sonuna kadar mücadele ederim. Sen kim oluyorsun, ister hakimini değiştir, ister savcını değiştir, ben hakime, savcıya değil, bu ülkenin insanına güveniyorum. Sen hakiminle savcınla bizi korkutacağını mı sanıyorsun, hakim savcı gece yarısı değiştirdin diye bizi korkutacağını mı sanıyorsun. Hakiminle gel, savcınla gel, kiminle gelirsen gel, çekinmeyiz ve korkmayız. Medeni cesaretin varsa çıkarsın karşıma. Çıkamaz, cesareti yok.

Biz haktan, hukuktan ve adaletten yanayız. Biz insandan yanayız. Biz siyasi görüşü ne olursa olsun her insana saygı gösteririz. Biz her evde tencere kaynasın ondan yanayız. Biz asgari ücret net 2 bin lira olsun ondan yanayız.

İcra daireleri tıka basa dolu.

“BİZ SİYASETTE GERGİNLİKTEN DE YANA DEĞİLİZ”

Biz kavgadan yana değiliz, biz siyasette gerginlikten de yana değiliz. Eğer siz bu ülkeye huzuru ve barışı getirecekseniz güçlü bir sosyal devlet olması lazım.

15 yılda Türkiye’yi nereye getirdiler. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Peki bizim derdimiz ne olmalıdır, siyasetin derdi şu olmalıdır; milyonlarca işsiz varsa onlara iş bulacak. Başka yerde düşman aramaya gerek yok. Bütün dünyayı kendimize düşman ettik. Suriye’de akan kanın sorumlusu kim?

“ANKARA’YI, İSTANBUL’U ALACAĞIZ”

2019 önce yerel, nereleri alacağız. Adana’yı alacağız, Mersin’i alacağız, Balıkesir’i alacağız, Bursa’yı alacağız, Antalya’yı alacağız, Ankara’yı alacağız, İstanbul’u alacağız. Buraları alacağız.

“2019’DA DEMOKRASİDE BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

2019’da önümüzde iki seçenek var. Bir demokrasiden yana olanlar, iki otoriter rejimden yana olanlar, üçüncü bir seçenek yoktur. Demokrasiden yana olan bütün güçleri hangi partiden olursa olsun demokrasiden yana olan bütün güçler bir arada olmak zorundadır. Demokrasiden yana olanlar birleşecekler. Otoriter rejimden yana olanlar Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenler benim can ve mal güvenliğim olmasın çocuğum da işsiz olsun varsın diyenler başka bir yerde olabilirler. Ama bu ülkenin bütün demokratlarına sesleniyorum, kendisini nasıl tanımlarsa tanımlasın 2019’da demokraside birleşmek zorundayız. Demokrasi mücadelesi bir hak mücadelesidir.

“SEN NİYE GÖTÜRÜYORSUN, ÖNCE SEN GETİR BAKALIM, ŞU DIŞARIDA DOLARLARI GETİR BAKALIM”

İşverenlerine de sesleniyorum. Konuşamıyorsunuz, konuşturtmuyorlar sizi. Arada bir, bir dernek hukuktan söz ediyor. Ona da en şiddetli baskıları uygulamaya çalışıyorlar. İş adamları yurt dışına gidiyor. Bağırıyorlar, 'dolarları götürmeyin' sen niye götürüyorsun, önce sen getir bakalım, şu dışarıda dolarları getir bakalım, niye getirmiyorsun.

 “12 EYLÜL DARBESİYLE 20 TEMMUZ SİVİL DARBESİ ARASINDA SADECE BİR FARK VAR”

20 Temmuz sivil darbe sürecini yaşıyoruz. 12 Eylül darbesiyle 20 Temmuz sivil darbesi arasında sadece bir fark var. 12 Eylül darbesini yapanların apoletleri vardır, 20 Temmuz darbesini yapanların apoletleri yok. Hiçbir fark yok. O dönem sıkıyönetim bildirileri yayımlanırdı. Şimdi kanun hükmünde kararnameler yayımlanıyor.

Bedel ödenmekten kaçınmayacağız ve çekinmeyeceğiz. Bu ülkenin insanı baskıdan bıktı. Birisinin buna dur demesi lazım. Birisinin konuşması lazım.

“BİR CHP’Lİ ÇIKAR ‘BEN NE OLACAĞIM’ DERSE, DERHAL CHP’DEN İSTİFA ETSİN, DERHAL”

Bir CHP’li çıkar ‘ben ne olacağım’ derse, derhal CHP’den istifa etsin, derhal. Ne demek, ben ne olacağım? Memleket hangi halde ben olacağım arayışı içinde, bunlara asla ve asla izin vermeyeceğim, bizim kapımız bunlara kapalı. 'Ben ne olacağım' diyenler varsa gitsinler öbür partiye orada zaten kimin ne olacağını onlar tayin ediyor, oraya gitsinler. Biz ne olacağız, biz ne mücadelesi yapacağız, biz hak mücadelesi yapacağız. Bizim mücadelemiz işçinin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz çiftçinin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz gazetecilerin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hapisteki milletvekillerinin mücadelesidir. Öyle ben ne olacağım, hangi listeye gireceğim, delege hesabı yapanların partide işi yoktur.

“SİYASİ PARTİLER YASASINDAKİ DELEGE SİSTEMİNİN KALDIRILMASIYLA İLGİLİ KANUN TEKLİFİNİ VERİN”

Ayrıca Adana milletvekillerimiz burada onlara söylüyorum, önümüzdeki günlerde TBMM’ye şu Siyasi Partiler Yasasındaki delege sisteminin kaldırılmasıyla ilgili kanun teklifini verin.

“PARTİ İÇİNDE ASLA KAVGA İSTEMİYORUM”

Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönen insanları istemiyorum. Birbirine sırtına dönenlerin hiçbirisi bu partide bir yere gelmeyecek.

“KURULTAYDAN SONRA BİR DE TÜZÜK KURULTAYI YAPACAĞIZ”

Zaten kurultaydan sonra bir de tüzük kurultayı yapacağız. Bir günlük bir kurultay yapacağız. Herkesin her telden konuştuğu değil, herkesin Türkiye’nin sorunlarını azimle ve kararlılıkla dile getirdiği bir tüzük yapacağız ve herkes aynı dili konuşacak. Bir kişi bu partide bir kişi eğer bir davanın adamı değilse, Türkiye’yi biz nasıl çağdaş uygarlığa ulaştırırız diye Gazi Mustafa Kemal’in bize emrettiği hedefe yönelmiyorsa bu partide işi yoktur.

Biz avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Dolayısıyla hedefimiz bellidir, demokrasi, çağdaş uygarlık, yargı bağımsızlığı, medyanın özgürlüğü, güçlü bir sosyal devlet.

“BİZ 4 YILDA YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ”

Biz 4 yılda yoksulluğu bitireceğiz. Biz bu ülkede 4 yılda terörü bitireceğiz. Bu umudu söndürenler bizim aramızda olamazlar. Biz boşuna mı yürüdük.”

Ekleme Tarihi: 30 Ara 2017 18:46