Politika Güncelleme Tarihi: 5 Oca 2018 15:36

Kemal Kılıçdaroğlu Murat Hazinedar için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile görüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu Murat Hazinedar için ne dedi?

İçişleri Bakanlığı dün, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil'i görevlerinden uzaklaştırdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Ankara'daki programını iptal ederek İstanbul'a geldi. CHP lideri Beşiktaş'ta Türk Bayrakları ile karşılandı. Beşiktaş Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar sık sık “hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

CHP lideri, Beşiktaş Belediyesi önüne kurulan platformda konuşma yapıyor.

“YİĞİT OLAN SUSMAZ, SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Hak, hukuk ve adalet için mücadele edeceğiz. Sanıyorlar ki baskı yaptığımızda bunların sesi çıkmaz. Hiç unutmasınlar sesimiz daha gür, daha kararlı çıkacak. Bizi hiç kimse susturamaz. Çükü biz hakkı, hukuku ve adaleti savunuyoruz.

İktidar sahiplerine sesleniyorum; bizi kendi partileriniz gibi düşünmeyin. CHP avukat odalarında kurulmadı. CHP savaş meydanlarında kurulan bir partidir.

Herkesin, CHP'li olsun, olmasın, herkesin hakkını hukukunu koruyan, mazlumu koruyan bir partidir. CHP, adaleti katıksız savunan bir partidir. Çünkü adaletin olmadığı yerde insan, hak, hukuk, devlet olmaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkı, hukuku ve adaleti savunan bir devlet olmasını istiyoruz. Bunun mücadelesini yapıyoruz.

Keşke bugün emekliyi, işsizliği, İstanbul'a ihaneti tartışsaydık. Gündemi değiştirmek istiyorlar. CHP'li belediye başkanını alırsak gündemi değiştiririz zannediyorlar. Sonuna kadar emeklinin de, işsizin de, taşeron işçisinin de, esnafın da, çiftçinin de haklarını sonuna kadar savunacağız.

Bir şey daha var; sanıyorlar ki emekliye 3-5 kuruş para verdik, sesini kesecek, asgari ücreti biraz artırdık işçinin sesi kesilecek. Sarayında oturuyorsun; diyorsun ki, "Yüzüne gözüne dizine dursun, 1600 lira veriyoruz"... Senin yüzüne gözüne dursun, sarayda oturuyorsun.

Susmayacağız. Yiğit olan susmaz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Ekleme Tarihi: 5 Oca 2018 15:36